Rogier Meijer was maandag zeker niet tevreden met het spel dat NEC op de mat legde tegen MVV, maar was wel heel blij dat zijn ploeg eindelijk eens de zege over de streep trok in zo’n wedstrijd.

"Dit is heel prettig", zei Meijer tegen FOX Sports. "We hebben de afgelopen weken ook weleens anders in de kleedkamer gezeten, met een gelijkspel of dat we ‘m zelfs tegen kregen. Nu maken we zelf de goal, op wilskracht want het voetbal was niet goed. Ik zei in de rust ook dat MVV twee of drie keer voor onze goal kwam, zonder dat ze echt opbouwden. We leverden de bal gewoon in."

"Daarna hadden we een iets betere fase en maakten we de goal", vervolgde de trainer. "Vervolgens gaven we de 1-1 weg en werd het slordig. Ik vond ons heel matig in het uitvoeren van de taken, in balbezit en zonder bal. Je moet samen blijven spelen en dat gaven we in de rust aan. In de tweede helft ging dat beter. Aan de bal was het nog steeds moeizaam, dus ik ben wel blij dat we uiteindelijk alsnog wonnen."

NEC vindt nu aansluiting bij de top vier in de Eerste Divisie. "Deze punten waren heel noodzakelijk. Tegen Helmond Sport en Roda JC speelden we gelijk, nu maken we de 2-1 en dat is lekker. Ook dat een invaller de bal binnen schiet. Dat doet iets met een team. Joep heeft laten zien dat hij er is en schoot de bal goed binnen. Slechte wedstrijden winnen is ook wel een keer lekker."

Foto: Rob Koppers