Rogier Meijer was dinsdagavond een gelukkig mens na de 1-3 zege van NEC op FC Volendam. De trainer van NEC zag zijn ploeg de tweede overwinning van het seizoen boeken. "We hebben een lastig programma. Vooraf kijk je waar er wat te halen valt. Dan zijn dit erg lekkere punten", zei Meijer tegen FOX Sports.

Meijer liet Joep van der Sluijs zijn basisdebuut maken. "Hij heeft het enorm goed gedaan. Vooral in de eerste helft speelden we sterk aan de bal. We maakten twee geweldige goals. Joep viel zeker niet uit de toon. In de eerste helft heb ik genoten van hoe we verdedigden. We hebben ook wel wat weggegeven, maar toch. Aanvallen deden we ook samen. Janga werkt keihard en maakt twee goals, daar word ik blij van."

Met een gemiddelde leeftijd van 21,9 in de basiself stond er een piepjong NEC op het veld. Meijer weet hoe er in de jeugdopleiding gewerkt wordt en legt uit: "Het team is belangrijk in de academie. Dat zie je altijd in de jeugdteams. We spelen samen, er zit beleving in en verdedigen is niet iets vies. Daarnaast gaat het om de individuele ontwikkeling van spelers. Dat zie je terug bij ons. Spelers zijn echt bezig met hun eigen ontwikkeling. Uiteindelijk gaat het ook om voetbalkwaliteiten. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. In de wedstrijd moet het een team zijn."

Met overwinningen op Jong Ajax en FC Volendam zou NEC kunnen zeggen dat er geen versterking meer bij hoeft. Meijer maakt zich daar geen zorgen om. "We hebben al wat spelers aangetrokken en er zal niet veel meer zijn qua financiën. Misschien gaat er nog iets weg. Jonathan Okita is nu geblesseerd, die hebben we ook nog. Als er nog iets gebeurt, moeten we gaan kijken wat er kan. Voor nu werk ik met de groep die er is."

Na de zege op Volendam liep Meijer overigens ook nog niet de polonaise. "Als het nu alleen maar beter zou gaan, zou dat een mooi proces zijn, maar weet ook dat jonge jongens het soms minder doen en een mindere fase krijgen. Daarom is het belangrijk dat we een team zijn en dat jongens die erin komen het goed invullen. Dat vond ik vandaag ook mooi. Ik laat me niet verleiden tot bepaalde uitspraken. Ik weet ook wel dat het misschien volgende week weer minder kan zijn, zolang er maar hard gewerkt wordt."

Foto: Rob Koppers