Rogier Meijer houdt een positief gevoel over aan de uitwedstrijd tegen Ajax (1-0). De oefenmeester vond dat zijn ploeg een goede wedstrijd speelde tegen Ajax en met een beetje meer geluk een resultaat had kunnen boeken. “Ik had het gevoel dat een punt er wel in zat.”

De trainer is na afloop dan ook de rust zelve. Hij weet waar het misging zondag. “Het verschil tussen top en subtop is hoe zij met die ene kans omspringen. Bart gaat in de fout, dat mag hem niet gebeuren, maar vervolgens zijn ze razendsnel voor de goal. Die credits moet je ze ook geven.”

De aanvallers van NEC hadden zondag moeite om hetzelfde te doen. Het leek erop dat besluiteloosheid erin sloop zodra spelers het zestienmetergebied bereikten. Tavsan, Dimata, Mattsson: alle drie kregen ze prima kansen. “Ik denk niet dat het besluiteloosheid is. Het is een stukje kwaliteit. Het tempo ligt hoog in zo’n wedstrijd, dan gaat het erom dat je in je laatste actie of pass nog steeds het overzicht houdt. Die stap moeten we nog maken als ploeg.”

Het feit dat NEC in ieder geval voor de goal kwam zegt wel wat. “Dat we ons plan goed hebben uitgevoerd vandaag. Ajax leek best wel angstig voor ons. Er lagen ruimtes en die hebben we benut. We hebben dat uitstekend gedaan. Dat is een goede ontwikkeling van het elftal. We kunnen tevreden terugkijken op deze wedstrijd.”

Meijer was dan ook te spreken over invaller Andri Baldursson. De IJslander speelde nog niet veel dit seizoen, maar moest na de rust invallen door een blessure van Lasse Schöne. “Hij verzwikte zijn enkel in een actie. Er zit nu een eitje op, maar wat dit betekent voor volgende week weet ik nog niet. Dat wordt afwachten.”

Foto: Orange Pictures