Rogier Meijer was zondagavond euforisch na het behalen van promotie met NEC. Tegenover Voetbal International besprak hij de wedstrijd tegen NAC Breda: 1-2.

“Dit is een bizarre avond”, zei Meijer. “Een ontknoping die we graag wilden. We hebben het heel lastig gehad, zeker in een deel van de tweede helft. In de eerste helft werden we ook wat naar achteren gedrukt, maar toen gaven we niet veel kansen weg. Na rust konden we het moeilijk belopen. Zij brachten Van Hooijdonk en Bilate en vervolgens scoorden ze. Toen dacht ik wel dat het lastig ging worden. Maar na een tijdje zakte NAC wat in en kwamen we meer aan het voetballen toe. Toen voelde ik wel dat er nog wat te halen viel. Dan moet je ook geluk hebben.”

NEC verdedigde opnieuw met succes. “We hebben de ruimtes compact gemaakt. We hebben ervoor gezorgd dat de tegenstander niet tussendoor, maar buitenom ging. Voorzetten verdedigen hebben we geweldig gedaan. En het gaat erom dat je het met elf doet. Als je Rangelo Janga ziet, die gaandeweg de wedstrijd bij de eigen zestien ballen weghaalt. Dat heb je in dit soort wedstrijden nodig.”

Foto: Rob Koppers