Rogier Meijer baalde vrijdagavond na het gelijkspel van NEC tegen Helmond Sport (2-2). De trainer zag zijn ploeg veel kansen krijgen, maar er ook veel missen. Zo faalden Jonathan Okita en Elayis Tavsan een op een met de keeper van de bezoekers.

"Dit is een bittere pil", zei Meijer tegen ForzaNEC.nl. "Het was niet onze beste wedstrijd. We waren slordig aan de bal. Na de 0-1 pakten we het nog wel goed op, creëren we meer dan genoeg voor een goal, maar daarin waren we niet altijd gelukkig. Na de goede 2-1 lieten we het in kansen en in spel na om de wedstrijd te beslissen. Er lagen zo veel ruimtes, maar we waren heel slordig en onrustig. We wilden het te snel afmaken. Dan komt die oude voetbalwet weer om de hoek."

Meijer duidde op ‘als je zelf niet scoort, valt de bal er aan de andere kant in’ en dat gebeurde ook, via Karim Loukili. "We hielden de tegenstander in de wedstrijd door niet de 3-1 te maken." Een probleem dat NEC al vaker had: kansen afmaken. "Tegen NAC hadden we het ook eerder moeten beslissen. Het is vaker gebeurd, tegen Go Ahead ook. Dat kan beter. Jonathan is normaal gesproken heel koel in het afronden van kansen, nu zit het hem ook niet mee. Elayis kan ook zeker een goal maken."

Zo speelde NEC teleurstellend gelijk. "We kunnen er lang en breed over praten, maar dat gaat hier niks aan veranderen. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ik wel trots ben op de manier waarop er gewerkt is in de afgelopen twee weken. We hadden een kleine groep, als ik dan iemand als Syb zie spelen, dat was gewoon genieten en ook een teken dat die jongens er dichtbij zitten. Als groep worden we sterker. Neemt niet weg dat ik enorm teleurgesteld ben door het resultaat van vanavond."

NEC is nu een week vrij, aangezien er een interlandperiode aanbreekt. Meijer hoopt daarna weer over een bredere groep te beschikken als spelers met een positieve coronatest terugkeren. "Dat is heel fijn. De selectie is krap en we kunnen die jongens optrainen tijdens de interlandperiode. Zij zullen ook zien dat de jongens die er nu staan het goed gedaan hebben."

Foto: Rob Koppers