Na opnieuw een nederlaag is Rogier Meijer uiteraard teleurgesteld. De trainer zag dat het spel wel beter was dan in de wedstrijd tegen Excelsior, maar ook dat het nog niet genoeg was voor een overwinning.

“Vorige week was gezien het spel en de late tegentreffer een grotere klap, als je dat mag zeggen, maar dit is weer teleurstellend”, begint de oefenmeester. “Heracles had meer de bal, zonder echt kansen te creëren. Op twee momenten in de wedstrijd verdedigen we niet goed en krijgen we twee goals tegen. Dat was bijzonder vervelend en onnodig. Daarna deden we er nog alles aan om de 2-2 te maken, maar dat lukte niet.”

En dat zorgde voor een teleurgestelde spelersgroep na afloop. “Ik heb niks meer gezegd. Ik zag de gezichten in de kleedkamer ook. De spelers hebben alles gegeven en dan moet je ook geluk hebben in de eindfase. Dat hadden we niet. We moeten ons er weer bovenop vechten. We hadden gedacht dat we verder waren dan dit, maar de cijfers liegen niet. Dat is dus nog niet zo. Maar nee, ik word daar niet onrustig van. We hebben deze week goed gewerkt met elkaar en ik denk niet dat we iets hebben aan een trainer die onrustig is.”

Vertrouwen

De trainer blijft dus vertrouwen houden in zijn ploeg. “Ik denk dat we nog steeds beter kunnen. We waren beter dan tegen Excelsior, maar nog niet goed genoeg. In sommige fases in balbezit waren we de bal te makkelijk kwijt. De organisatie stond ten opzichte van vorige week wel een stuk beter. Dat is iets waar we mee verder kunnen.” Wel vindt de trainer dat zijn selectie soms wat diepte en body mist. Hij hoopt dat daar nog wat versterkingen gaan komen.

Na twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden staat de druk er meteen vol op bij de trainer. Volgende week tegen RKC zal er dus een resultaat gehaald moeten worden. “Dat is voetbal. Maar als je vandaag had gewonnen had de druk er ook vol op gestaan, want een keer een thuiswedstrijd winnen is ook wel eens tijd. Daar zullen we met ons plan naartoe werken.”

Foto: Rob Koppers