Rogier Meijer ging op het trainingskamp in op zijn contractsituatie. Het contract van de trainer loopt eind van de zomer af. Vindt de oefenmeester het na vijf jaar mooi geweest?

“Ik ben er nog niet zo mee bezig geweest als vorig jaar”, begint Meijer. “Het afgelopen halfjaar was best onrustig en was ik ook druk genoeg om ook andere dingen te doen. Ik heb het er ook nog niet met Carlos over gehad. Dat zal de komende tijd gebeuren en dan zullen we het wel zien.” Meijer zegt nog geen duidelijk ja tegen een nieuwe verbintenis, maar hij sluit het ook niet uit. “Ik zeg niet dat het mooi is geweest, maar ook het andere niet. Ik moet het eerst met de club bespreken en dan zal er vanuit allebei een idee en een gevoel voortkomen. Dan is het ook goed.”

Transfers

Dan gaat de trainer nog even in op de transfers. Duidelijk is dat de prioriteit ligt bij een vleugelspeler, maar Meijer wil nog graag een tweede versterking, een eventuele spits blijkt nu. “We hebben natuurlijk Bas, waar we niet zo goed van weten hoe het zich gaat ontwikkelen. Kan je daar dan wel op rekenen? Dat is dan wel nog even de vraag. We hebben verder nu alleen Koki als spits. Wat gebeurt er als Koki uitvalt? Daar moeten we even naar kijken.”

Dost heeft 15 januari zijn laatste controle in het ziekenhuis. Meijer zegt niet dat de nieuwe spits niet nodig is, mocht er groen licht komen voor Dost. “Want ik weet helemaal niet hoe het traject eruit gaat zien. Dat is ook goed om eerst met hem (Dost, red.) te bespreken. Je weet ook niet wat er hier nog gaat gebeuren met spelers. Dat is allemaal nog koffiedik kijken.”

Daarnaast is er nog de situatie omtrent Elayis Tavsan. De rechtsbuiten loopt komende zomer uit zijn contract en gaat niet bijtekenen. Meijer hoopt zijn selectie bij elkaar te houden deze winter en dat geldt dus ook voor Tavsan, waardoor de rechtsbuiten dan gratis de deur uitloopt. “Wat mij betreft wel. Ik snap heus als er een bod komt dat de club kan helpen, dat we daar naar moeten kijken. Maar als het aan mij ligt, dan blijft hij nog speler van NEC”, is Meijer stellig.

Foto Rob Koppers