Rogier Meijer is niet vaak scheutig met superlatieven, maar maakt een uitzondering voor Philippe Sandler. Voor de camera’s van het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie zegt de trainer dat de 27-jarige centrumverdediger moeiteloos mee kan doen bij Ajax, Feyenoord of PSV.

Hans Kraaij jr. vraagt direct op de man af, wat Meijer van zijn verdediger vindt. “Hoe ver speelt hij onder zijn niveau, of overdrijven we het?”, aldus de voormalig oefenmeester van onder andere Lienden. “We overdrijven niet vind ik”, aldus Meijer. “Bij Philippe is het zo dat iedereen zijn voetballende kwaliteiten ziet. Die zijn hoger dan het niveau waarop hij nu speelt. Hij heeft in zijn carrière veel blessures gehad en daardoor een stuk minder gespeeld. Tegen Ajax tegen Brobbey zie ik dat hij de top aankan. Dan moet hij wel fit zijn en fit blijven.”

Meijer heeft het er ook weleens met Feyenoord-collega Arne Slot gehad over Sandler. “Ik denk dat hij moeiteloos bij Ajax, PSV of Feyenoord mee kan. Hij heeft natuurlijk al bij Feyenoord gespeeld. Die kwaliteiten heeft hij gewoon. Ook als je naar Ajax kijkt: dan ben je zestig of zeventig procent van de tijd aan de bal in de Eredivisie. Daar ligt zijn grote kwaliteit. De oplossingen die hij ziet, de ballen die hij geeft. Ik denk dat hij dat makkelijk kan.”

Henk Timmer, kenner van de IJsselderby maar ook zaakwaarnemer, wil geen bedrag hangen aan iemand met de kwaliteiten van Sandler. “Het enige echt belangrijke voor zo’n jongen is dat hij gewoon alles speelt, fit blijft. Want dat hij kan voetballen, dat ziet een blinde.”

Foto: Orange Pictures