NEC en Go Ahead Eagles speelden zondagmiddag in De Goffert tegen elkaar en dat leek lang uit te draaien op een bloedeloze 0-0. Vlak voor tijd brandde het duel echter los met doelpunten van invallers Sylla Sow en Mathias Ross, waardoor beide ploegen de eindstand bepaalde op 1-1. Rogier Meijer zag goed spel van zijn ploeg en was vanzelfsprekend blij met het late punt.

“Zoals de laatste weken is het weer een gemengd gevoel. Aan de ene kant mag je blij zijn dat je nog de 1-1 maakt in de blessuretijd. Aan de andere kant is het zuur. We hebben een hele behoorlijke wedstrijd gespeeld en wat pech gehad waardoor je niet de openingstreffer maakt. Daar laat je kansen liggen. Je geeft eigenlijk heel weinig weg, maar je krijgt toch die goal tegen. Dat is dan waar dat gevoel vandaan komt.”

“De eerste helft voetbalden we goed. We vonden de vrije man precies zoals we af hadden gesproken met elkaar”, analyseert Meijer. “We hadden een paar goede aanvallen, maar ja je scoort niet. Een goal wordt dan afgekeurd en we hadden een penalty moeten hebben. Dan is het anders. Go Ahead moet dan meer waardoor er meer ruimtes komen, maar een wedstrijd loopt hoe hij loopt.”

Lastig na rust

Na de rust had NEC het een stuk lastiger met de bezoekers uit Deventer. Meijer zag waardoor dat kwam. “Zij stapten eerder door op Magnus Mattsson. Daardoor ontstond er vaker een één tegen één. Het eerste kwartier was dat lastig, maar daar vochten we ons doorheen. Dan wordt het een soort vechtwedstrijd waarin het gaat om tweede ballen en duels winnen. Volgens mij deden we dat ook en mijn gevoel in het laatste halfuur was dan ook dat we er wel eentje gingen maken. Helaas deden zij dat ook.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

“Jullie hebben de wedstrijd ook gezien en jullie kennen ook de kwaliteiten van Go Ahead. Vandaag hebben wij laten zien dat we daar minimaal gelijkwaardig aan kunnen zijn. Dat waren we vandaag ook, soms zelfs beter. Dan gaat het erom dat je die wedstrijd wint. Daar hebben we alles aan gedaan, maar helaas is dat niet gelukt.”

‘Uitstekende’ basisklanten

Youri Baas stond zondagmiddag voor de tweede wedstrijd op rij in de basis. De huurling van Ajax heeft de concurrentiestrijd met Calvin Verdonk op de linksbackpositie verloren, maar wordt nu als aanvaller opgesteld. “Ik vond dat Youri het tegen FC Twente goed heeft ingevuld en in voetballend opzicht geeft hij ons op het middenveld wat extra opties. Na de oefenwedstrijd tegen Heracles heeft Elayis Tavsan niet alles getraind en daardoor heb ik die keuze gemaakt. Ik vond dat Youri het vandaag ook uitstekend deed.”

Ook Philippe Sandler stond in de basis. De verdediger keerde terug van een blessure en speelde 83 minuten mee bij NEC. Meijer was blij met het feit dat hij hem weer op kon stellen. “Iedereen kan zijn kwaliteit zien. Als het gaat om iemand vrijspelen in de opbouw, daar is hij een meester in. Dan zie je ook dat we vaker aan de bal komen en beter voetballen. Dat is een belangrijk onderdeel voor ons, plus dat hij natuurlijk ook gewoon een goede verdediger is.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

“Ik denk dat Sandler voor heel veel teams van de buitencategorie kan zijn. Als hij fit was gebleven en minder blessureleed had gehad, dan had hij nooit hier gespeeld. Ik denk dat hij van Champions League-niveau is. Voetbal is ook fitheid en daar heeft hij pech mee gehad. Ik ben in ieder geval heel blij met hem. We moeten verstandig zijn met hem, want ik heb hem er het liefst elke week bij. Dat gaat alleen als je het opbouwt. Daar heeft hij zelf ook een belangrijke stem in. Daarom gaf hij ook aan dat hij wilde wisselen”, eindigt Meijer.

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures