Rogier Meijer zag dat het vrijdag niet lukte bij NEC in de uitwedstrijd tegen Almere City FC. De Nijmegenaren verloren met 2-0. NEC creëerde te weinig en Meijer was kritisch op scheidsrechter Joey Kooij. De trainer was daarnaast lovend over Terry Lartey Sanniez, die voor het eerst sinds oktober 2019 startte.

“In de eerste fase hadden we het lastig met het drukzetten van Almere”, analyseerde Meijer bij ESPN. “We waren onrustig aan de bal, zeker achterin. De goal geven we zelf weg. Daarna hadden we wat meer balbezit en werden we iets beter en gevaarlijker. Almere zakte ver in, waardoor we moeite hadden met het creëren van kansen. We kwamen goed uit de kleedkamer en net toen we aanvallend wilden wisselen, kwam de 2-0. Dat was een breekpunt. Daardoor gaven we meer ruimte weg. We hadden moeite met het fysieke spel van Almere, daaruit werden zij een aantal keer gevaarlijk.”

Kooij moest het ontgelden aan NEC-zijde. De scheidsrechter gaf Almere City in de tweede helft een dubieuze penalty. “Je moet een wedstrijd ook een beetje aanvoelen. Er gebeurden veel dingen die ik niet begreep. Bij ons kreeg Van Rooij een gele kaart voor een overtreding, maar bij Almere kreeg Balker ‘m niet voor eenzelfde vergrijp. Het waren allebei geen gele kaarten waard. Ik zei verder niks verkeerds, waar ik ook geel voor kreeg. Het penaltymoment begreep ik ook niet en zo waren er meer dingetjes. We verliezen er niet de wedstrijd door, maar het stoorde wel.”

Achterin was het gemis van Rens van Eijden en Edgar Barreto voelbaar. Barreto zat wel op de bank, maar was niet fit genoeg. “Hij heeft veel kwaliteiten aan de bal”, zei Meijer, die voor Lartey Sanniez als vervanger koos. “Terry heeft het geweldig ingevuld. Vooraf kreeg ik te horen dat hij al lang niet had gespeeld, maar dat was niet te zien. Kevin was wat ongelukkig in zijn keuzes aan de bal. Na de 1-0 kwamen we er wat beter in, maar we hadden moeite om een gaatje te vinden. Als we dan voor het doel komen, moet het snel en goed gaan.”

Foto: Rob Koppers