NEC begon niet goed tegen Almere City, maar knokte zich uiteindelijk naar een ruime zege (1-4). De Nijmegenaren gaan zo met een goed gevoel de play-offs in. Trainer Rogier Meijer is blij met hoe het seizoen is verlopen, maar weet dat het nog niet klaar is. “Nu zijn het wedstrijden op zich.”

“We hebben het niet cadeau gekregen. Zeker de eerste helft moesten we er echt voor vechten”, begint Meijer na afloop van de wedstrijd. “Uiteindelijk zie je wel de kwaliteit en dat spelers beter zijn dan een aantal weken terug. Dat geeft een goed gevoel richting donderdag. Ook omdat er geen geblesseerden bij zijn gekomen.”

“Het is juist goed zo. We moesten echt de duels aangaan en ik vond dat we agressiever moesten zijn dan dat we waren. Daar moet je je dan overheen vechten. Soms letterlijk en figuurlijk. Dat hebben we goed gedaan. Ik denk dat dat beter is dan een kabbelend wedstrijdje. Dit was een goede test.”

“Je hebt spelers nodig die de wedstrijd beslissen. We hebben gezien dat we degelijk zijn en in staat om volwassenen te spelen tegen een lastige ploeg. Uiteindelijk heb je dan spelers nodig die iets extras brengen. Daarvan hebben we er de laatste tijd een paar meer.” Daarmee doelt de trainer op Tjaronn Chery en Kodai Sano, die ook in Flevoland weer uitblonken. “Zij kunnen goed voetballen”, blijft de trainer nuchter over de twee. “Zeker als de tegenstander over één tegen één speelt, dan heb je diepte nodig. Die hadden wij met Sylla (Sow, red.). Dan heb je spelers nodig die zich vrij draaien en dat kunnen zij. Dan kan je gaan voetballen en dat zij in vorm zijn is mooi meegenomen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Focus op de play-offs

Nu het reguliere seizoen tot een einde is gekomen kan de blik volledig op de play-offs. Aankomende donderdag speelt NEC thuis tegen Go Ahead Eagles. “De competitie is klaar, dat telt niet meer. Nu zijn het wedstrijden op zich. Dat het thuis is is voor ons wel een voordeel, maar verder zijn er geen grote verschillen. We werken er geconcentreerd naartoe. Donderdag wordt het heel lastig.”

“We zijn zo geconcentreerd en gretig om nog een prijs te pakken met de play-offs. Dat willen we heel graag. Het seizoen is al geweldig, maar we gaan het toetje aan om deze op te eten.”

Het doel van de Nijmegenaren aan het begin van het seizoen was het halen van de play-offs. Dat is gelukt. Kan er gesproken worden van een geweldig seizoen. “Ik denk van wel. De zesde plaats is gewoon top. Als je ziet waar we vandaan gekomen zijn. Volgens mij hebben we de meeste punten in het driepuntensysteem ooit (voor NEC, red.) en de meeste goals voor. Dat heb ik van te voren ook gezegd: dan zijn nog dingen die we kunnen halen. Dat doet mij deugd. Als je heel oud en nog grijzer bent, dan kun je daar op terugkijken.”

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

Blessures en opstootje

Bart van Rooij en Philippe Sandler waren er zondag (nog) niet bij. Eerstgenoemde lijkt zich te moeten richten op volgend seizoen, terwijl de centrale verdediger nog een twijfelgeval is voor de play-offs. “Sandler wordt een race tegen de klok. Daarom ben ik zo blij dat Matthy (Matthias Ross, red.) het zo goed doet. Hij heeft ook weer wat meer wedstrijden in de benen. We zullen donderdag ook weer met een scherp elftal aan de start staan.”

Daar hoort ook Rober González bij. De Spanjaard was zondag afwezig vanwege een blessure. Uit voorzorg bleef hij thuis. “Met hem gaat het goed. Daar wilden we geen risico mee nemen. Afgelopen week kreeg hij een knietje op zijn bil. Het voelde niet top, maar donderdag is hij er zeker bij. Sontje had wat last van zijn knie, maar het leek mij niet zo ernstig. Plus 45 minuten blijven voor hem nog wel een bevallinkje. Ik vond dat hij het goed deed. Met zijn snelheid was hij constant dreigend. Er zat een goede afwisseling in.”

Dan was er nog een opmerkelijk moment tijdens de eerste helft, waarbij er een opstootje ontstond langs de lijn bij de technische staf van beide clubs. Meijer legt uit wat er gebeurde. “Calvin (Verdonk, red.) schoot hard de bal uit. Hij wilde zijn excuses aanbieden. Daar werd op gereageerd door de bank van Almere. Ik help mijn spelers wel. Er staat nergens in de reglementen dat je de bal niet uit mag schieten. Hij wilde al zijn excuses aanbieden en daar werd op een andere manier op gereageerd. Toen heb ik, wat overigens niet goed is, daar even geprobeerd Calvin te helpen. Ik weet eigenlijk niet wie daar geel voor kreeg. Vechten voor elkaar hoort er ook bij.”

Foto’s: Orange Pictures