Zondagmiddag pakte NEC een verdienstelijk punt tegen koploper SC Cambuur. Hoewel NEC de gehele wedstrijd de mindere partij was, was trainer Rogier Meijer vooral blij met de discipline binnen het team en zag zijn verdedigers compact staan. Of er een punt gewonnen was of twee punten verloren? Meijer vindt dat moeilijk te verklaren.

“Als je op voorhand kijkt naar SC Cambuur, wat wel al anderhalf jaar bovenaan staat met een vast team en een vaste speelwijze, dan zou je zeggen dat we onze verdedigende taken uitstekend hebben uitgevoerd. In de omschakeling probeerde we gevaarlijk te zijn, wat helaas niet altijd lukte vandaag. Maar ik denk dat je met dit punt tevreden moet zijn. Vergeleken met vorige week zijn we wel goed begonnen vind ik. We hadden vooraf afgesproken om met name in de beginfase veel druk te zetten tegen Cambuur, zodat je jezelf in de wedstrijd vecht. En ik denk dat we daar goed aan gedaan hebben.”

“Iedereen kent natuurlijk de kwaliteit van Cambuur, het is dus niet gek als ze op een aantal moment onder onze druk vandaan komen”, vervolgt de hoofdtrainer. “Dat ze gevaarlijk worden, dat is inherent aan het voetbal. Kijk bijvoorbeeld naar de twee grote kansen van Cambuur, de ballen die op de paal kwamen, van Mühren en Kallon. Dat begon van achteruit, wat dat betreft hebben ze dat wel goed uitgespeeld.”

Of de aanvallende taken ten koste gingen van de verdedigende taken? Meijer had daar niet echt een antwoord op. “Op het moment dat wij in balbezit zijn, moeten we ook gewoon voetballen. Dat lieten we in de eerste helft na. Doe je dat wel, kan je ook van kant wisselen en kan je onder de druk van de tegenstander vandaan komen. Ondanks dat het geen grote kansen waren, zijn we wel een paar keer voor hun goal geweest,” sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers