NEC deed vrijdagavond goede zaken op Zoudenbalch door de beloften van FC Utrecht met 1-4 te verslaan. De Nijmegenaren waren na een rommelige eerste helft in het tweede bedrijf heer en meester tegen het tiental Domstedelingen. Met name de backs hadden aan Nijmeegse zijde een belangrijk aandeel in de overwinning. 

"In de rust was ik ontevreden. Ik vond ons ontzettend slordig, tegen tien man gaven we nog een grote kans weg. We hebben besproken hoe dat beter zou kunnen." Dat kwam er niet direct na rust uit. "Maar we zijn geduldig op zoek blijven gaan naar de goal en niet hebben laten verleiden tot de lange bal", aldus Meijer tegenover FOX Sports. 

Waar lag dat de matige eerste helft dan aan? "Utrecht is gewoon een goede ploeg, dat heb ik van te voren ook gezegd. Rene (Hake, trainer Utrecht, red.) heeft zijn ploeg altijd goed staan. Ik vond ons ongelukkige keuzes maken. We kwamen er vaak door via de flanken. We zochten dan steeds de actie, terwijl er betere opties waren. En we waren gewoon slordig aan de bal." Daarbij noemt Meijer aanvoerder Van Eijden. "Die speelde simpele ballen over de zijlijn."

De tweede helft zag Meijer zijn ploeg een hoop kansen creëren. De backs hadden daar een belangrijk aandeel in. "Ze hebben beide gescoord, Souf had bovendien een assist erbij. Er lag veel ruimte op de flanken. Ze zijn allebei in hun kracht gekomen, door veel op te komen en aanvallend hun bijdrage te leveren." Het is voor de voetbalwereld niet nieuw, de hoge backs. "In deze situatie hadden we het echt goed voor elkaar, maar ik moet ook zeggen dat dit de eerste keer was dat het aan beide kanten zo goed was."

Tot slot ging het over de debutant: Terell Ondaan. In het half uur speeltijd dat hij kreeg, wist hij meermaals gevaarlijk te worden en hij luisterde z’n debuut dan ook op met een treffer. "Hij straalt echt wat uit. Het is een goede toevoeging voor ons. Het is mooi om te zien wat zo’n beetje extra ervaring doet." Met tien doelpunten in twee wedstrijden kan Meijer tevreden zijn. "Maar er is genoeg te verbeteren, dus dat gaan we ook doen", besluit de oefenmeester.