Rogier Meijer kon na vijf minuten opgelucht ademhalen toen scheidsrechter Jeroen Manschot affloot voor het restant van de wedstrijd AZ – NEC. Meijer boekte met zijn mannen de eerste uitoverwinning van dit seizoen en doet daarmee voorlopig even afstand van de degradatieplaats(en). Maar hoe belangrijk deze zege ook is, deze was voor Bas Dost.

Meijer heeft de resterende vijf minuten intens beleefd, de trainer stond alleen maar in zijn vak te coachen. “Het voelde wel langer dan vijf minuten en zes seconden”, grapt Meijer. “Het is allemaal gek, want je moet van nul in een keer starten. De tegenstander heeft ook niks meer te verliezen en je ziet ook dat ze ballen er veel in gaan pompen, maar je wil ook druk op de bal houden. Ja, dat allemaal in vijf minuten, dat is veel.”

Meijer doet zijn best om de vijf minuten te analyseren en zag dat AZ nog best dichtbij die gelijkmaker was. “Ze hebben twee kansen gehad en daarin zie je dat het voor AZ een ander soort wedstrijd is, want er wordt heel wild met de kansen omgegaan. Wij hebben ons plan goed uitgevoerd en we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste, nu gaat de blik op PEC.”

Net als in het interview met Bram Nuytinck wordt er ook bij Meijer naar Bas Dost gevraagd. “Deze is voor Bas, we hadden zijn shirt ook bij ons, die hing in de kleedkamer. We missen hem heel erg. Ik hoop dat hij snel weer een keer op de club komt om zijn gezicht te laten zien, maar deze overwinning was zeer zeker voor hem” sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers