NEC is het weekend gestart met een klinkende 2-5 zege op bezoek bij FC Volendam. De Nijmegenaren sluiten daarmee een drukke week in stijl af na eerdere zeges op Sparta (2-0) en SC Cambuur (1-2). Door de overwinning op Volendam ziet Rogier Meijer zijn ploeg op een gedeelde vijfde plaats komen te staan.

“Ik ben blij dat we deze zware week op deze manier afsluiten”, begint Meijer. “Door met 2-5 te winnen is een fantastische afsluiting. Daarmee kunnen we ook nog iets meer genieten van afgelopen dinsdag.”

De Nijmegenaren hadden aan de dijk geen kind aan Volendam. Het leek allemaal erg gemakkelijk te gaan. “Ja, dat klopt. Dat heeft ook te maken met hoe de tegenstander het spel aanvloog. Ze hebben ons niet onder druk gezet. Op het moment dat we nog meer tijd kregen om goed te voetballen deden we dat ook. Al waren wij op sommige momenten ook niet goed. Bij vlagen zaten er goede aanvallen bij. De eerste helft heeft de wedstrijd wel beslist.” Of het spel van De Palingboeren schrikbarend was voor de Doetinchemmer is hij duidelijk. “Dat is niet aan mij. Ik denk dat ze wat angst hadden voor ons, omdat ze erg veel terugzakten. Dan hebben voldoende spelers met veel beweging die goed positiespel kunnen spelen. Mijn complimenten aan de jongens. We kwamen natuurlijk op voorsprong, na de afgekeurde goal van hun. Dat is wel een klap geweest voor Volendam.”

Wissels

Ook niet voor het eerst dit seizoen kenden de rood-groen-zwarten vijf verschillende doelpuntenmakers. Al hadden dat volgens wel meer doelpunten kunnen zijn. “We hebben meer kansen gehad om vaker dan vijf keer te scoren. Zeker in de tweede helft. Iedere bal naar voren was een halve kans, omdat je zoveel ruimte kreeg.” In het bijzonder hadden Kodai Sano, Sylla Sow en Lars Olden Larsen een extra mooie avond door hun eerste competietreffer te scoren voor NEC. “We hadden een aantal jongens eruit gehaald. Dat Sylla dan scoort en Yvandro (Borges Sanches, red.) met veel dreiging speelde. Daar ben ik ontzettend blij mee”, sluit een tevreden Meijer af.

Foto: Orange Pictures