Het avontuur van Tjaronn Chery bij NEC blijft beperkt tot een halfjaar. Vrijdag bevestigde trainer Rogier Meijer dat de linkspoot op weg is naar de uitgang in Nijmegen. Naar verluidt vertrekt Chery naar het Belgische Royal Antwerp.

Tijdens het persmoment in De Goffert verlieten de spelers het stadion. Enkelen van hen, die niet meer terugkeren in Nijmegen, liepen met een bos bloemen. Tot die groep behoort ook Chery, zo vertelt Meijer. “Ja die heeft een bos bloemen gekregen, dus hij gaat vertrekken. De bekendmaking zal hij zelf doen, maar ik denk dat het voor 99,9% zeker is dat hij niet blijft.”

Enkele weken geleden maakte Chery bekend dat hij zijn contract bij Maccabi Haifa had laten ontbinden. Het zoontje van Chery is ziek en daarom wil de speler dichter bij zijn familie zijn in Nederland. De Israëlische club verhuurde Chery dit halfjaar aan NEC om dit te bewerkstelligen en gaven in hun persbericht aan dat de speler terug naar Nederland zou gaan. NEC was in gesprek met Chery over een langer verblijf, maar de keuze is gevallen op Royal Antwerp. Na de wedstrijd tegen Almere City kwam het nieuws dat hij in België de medische keuring al zou hebben doorstaan.

Foto: Orange Pictures