NEC treft zondag voor de derde keer in zestien dagen tijd een Rotterdamse ploeg: ditmaal wacht nummer zes van de Eredivisie Sparta. In stadion Het Kasteel hoopt de oefenmeester na zeven remises op rij weer eens een overwinning te kunnen pakken. “Net als wij is Sparta een hele stugge ploeg.”

“Alleen Sparta scoort net iets meer dan ons”, zo begon Meijer vrijdag na de training. “Sparta is vergelijkbaar met ons. Het is een ontzettend degelijk team met een goed collectief. Ze hebben dit seizoen al meermaals laten zien dat wanneer ze achter komen ze ook weer terug in de wedstrijd kunnen komen. Sparta weet die wedstrijden dan ook over de streep te trekken. Dat is iets waar wij nog in moeten groeien.” Toch denkt de trainer dat zijn elftal niet hoeft onder te doen voor Sparta.

Aanvallend spel

Een knelpunt bij NEC is juist het maken van doelpunten. “We moeten ons aanvallende spel nog steeds verbeteren. Tegen Excelsior zijn we continu in de laatste fase van het spel geweest. De kwaliteit van keuzes moet beter en de keuzes die we maken moet beter”, analyseert de oefenmeester. “Het heeft ook te maken met een stukje vertrouwen. Je ziet bij Nany (Dimata, red.) dat er wat van zijn schouders is gevallen. Magnus Mattsson en Elayis Tavsan hebben nog niet zo vaak gescoord. Als aanvaller kan dat net dat zetje in de rug geven wanneer die eerste goal valt. Ik heb het gevoel dat dat eraan zit te komen”, is de trainer de hoopvol.

Mattsson of Duelund?

In het begin van het seizoen gaf Meijer de voorkeur aan Mikkel Duelund. Dat kwam mede door blessureleed van Magnus Mattsson. Mattsson heeft nu een aantal keer mogen starten in de basisopstelling. Hoe tevreden is de trainer over het spel van Mattsson? “Ik vond dat hij het tegen Utrecht en Excelsior prima deed. Zo willen wij het hebben op de linkerflank. Het enige is dat het rendement omhoog moet, daar moet hij nog aan werken.”

Vetrouwen

Na zeven remises op rij is er in de ploeg met het vertrouwen niks mis. “Je kan het van twee kanten bekijken. Aan de ene kant hebben we moeite om de wedstrijd te winnen, maar ploegen vinden het ook lastig om van ons te winnen. Dat zijn twee dingen die we benoemen en laten zien. Het zit in ons elftal en dat zullen we er in moeten houden. Hetgeen wat we moeten verbeteren is duidelijk”, zo sluit de trainer af.

Foto’s: Rob Koppers