Rogier Meijer begrijpt dat de mogelijke komst van Wilfried Bony veel emoties oproept bij een deel van haar supporters. Onder andere sfeergroep Legio Noviomagum en de HKN lieten dinsdagochtend met spandoeken weten dat de 33-jarige Ivoriaan niet welkom is in Nijmegen. Meijer ziet de spits juist heel graag komen.

Bony speelde tussen 2011 en 2013 voor aartsrivaal Vitesse. “Ik snap de emoties, maar we zijn inmiddels negen jaar verder”, zegt Meijer na de training. “Wat mij betreft is hij welkom. Er waren ook emoties toen Berghuis van Feyenoord naar Ajax ging. Zo gaat dat nou eenmaal. Wilfried beseft zelf ook wel dat het gevoelig ligt.”

Lees ook: Bony zet eerste stappen op trainingsveld, deel fans keurt eventuele komst spits af

Bony maakte een goede indruk op zijn eerste training. “Hij is het voetballen niet verleerd. Hij is heel balvast en heeft een goede pass in de voeten. We hebben voor de training wat testjes gedaan en hij ziet er fit uit. Maar of hij echt fit is, is nog te vroeg om te zeggen. Dit was pas één training.” Voor de sessie sprak Meijer nog even met Bony. “Hij kwam heel gedreven over en was goed voorbereid. De wedstrijd tegen Feyenoord zondag had hij ook gezien en hij weet hoe we spelen. Hij maakte een heel rustige indruk, maar zo ken ik Wilfried ook.”

Meijer heeft er na Lasse Schöne en Edgar Barreto in ieder geval de komende dagen een veteraan bij. “De jongens vinden het geweldig dat hij er is. Wilfried heeft bij Manchester City in de top van de Premier League gespeeld. Hoe groot de kans is dat hij komt? Die kans is aanwezig”, aldus de oefenmeester, die dinsdagmiddag het verdere traject uit gaat stippelen. “Hij wil graag nog voetballen en afsluiten in Nederland. De connectie met Ted en Fred (adviseur Rutten, JB) is duidelijk.”

Foto: Rob Koppers