Rogier Meijer was zaterdagavond opgelucht na de 3-0 overwinning tegen FC Volendam. De Nijmegenaren waren na een sterke tweede helft te goed voor de Palingboeren. Door de overwinning op de ploeg van Wim Jonk doen de rood-groen-zwarten weer helemaal mee in de strijd om een play-offticket. “We hebben attractief en met veel plezier gevoetbald.”

“Als we het eerste doelpunt maken dan valt er iets van ons af”, begon de oefenmeester. “We zien dan dat we spelers hebben die goed zijn aan de bal en die iets kunnen creëren. Je krijgt iets meer ruimte en dan zie je dat er iets ontstaat. Het geeft denk ik een goed gevoel voor ons en voor het publiek.”

Tavsan

Een kritiekpunt van het spel was het alsmaar combineren. Tegen Volendam zag Meijer dan ook dat dat een stuk minder was. “We zijn wel wat directer gaan spelen. In de opbouw hebben we soms voor de lange bal gekozen om diepte te maken. Ook in de laatste fase van het veld spelen we wat meer op de voorzet. Het rendement gaat daarmee weer iets omhoog.”

Elayis Tavsan had een mindere avond. De buitenspeler had meerdere keren de mogelijkheid om een doelpunt te maken, maar dat lukte hem niet, soms tot frustratie van het publiek. Meijer zag een prima wedstrijd van zijn pupil. “Uiteindelijk is hij heel veel in de positie gekomen om te scoren. Hij heeft alleen niet kunnen afronden. Dat knaagt natuurlijk aan hem, maar hij heeft gewoon goed gespeeld.”

Europese ambities

Door de overwinning werkt NEC langzamerhand toe naar de plekken die recht geven op play-offs om Europees voetbal. “Dat is alleen maar goed. Iedereen is fit en we hebben ook een goede bank erachter. Het is lekker dat je kan wisselen. Pedro Marques scoorde wederom als invaller, maar ik vond Nany (Dimata, red.) ook een hele goede wedstrijd spelen.”

Voor het eerst dit seizoen boekt de Nijmeegse equipe twee overwinningen op rij. Kan NEC die reeks gaan uitbreiden? “Haha, die vraag heb ik al vaker gehoord. Het geeft in ieder geval een goed gevoel. Dit geeft vertrouwen richting Ajax alleen iedereen weet dat het een moeilijke uitwedstrijd is. We zullen er in iedergeval alles aan doen om het ze moeilijk te maken.”

“Het is wel lekker dat je aanhaakt voor de play-offs. Alleen haal je de play-offs tegen het einde van het seizoen pas. Ik raak niet zo snel in paniek als we er iets verder van afstaan. We moeten gewoon doorgaan met wat we nu doen, niet te snel opgeven in ieder geval. Aan het einde moeten we dan zien of we er zijn, maar ik heb wel het gevoel dat dat gaat lukken”, sluit Meijer hoopvol af.

Foto: Orange Pictures