Na het tegenvallende 2-2 gelijkspel in Den Bosch sprak FOX Sports met trainer Rogier Meijer. In dit interview ging het zoals verwacht vooral over het misverstand tussen Bukusu en Alblas. Zelf zei Meijer er het volgende over:

“Op dat moment kon ik zeker wel even door de grond heen zakken, maar het is zaak om door te gaan en ik vind dat wij dat vandaag niet goed genoeg gedaan hebben”, luidde de conclusie van de oefenmeester. “Ook zie je in de tweede helft dat het gewoon éénrichtingsverkeer is en dat we de 2-3 moeten scoren, maar dat lukte niet. Dat zien we vaker.”

De klap kwam bij Bukusu zelf het hardste aan. De verdediger had na zijn fout de moeite zich te herpakken. “Kevin gaf bij ons al snel aan dat hij moeite had met de ruimte die hij kreeg. Op dat moment heb ik gezegd dat hij in moest dribbelen in of een bal breed moest leggen. In de tweede helft pakte hij het goed op.”

Tegen MVV werd Van Ottele gewisseld in de rust. Velen concludeerden hierbij al snel dat dit enkel ging om zijn slippertje voorafgaand aan de gelijkmaker. Meijer ontkrachtte dat. “Vorige week speelden er ook andere dingen mee. Voetballend wilden we sneller het spel verplaatsen. Met twee rechtspoten centraal achterin gaat dat wat trager. Met Kevin konden we sneller openen en dat pakte toen ook goed uit”, zo besloot Meijer. 

Foto: Rob Koppers