Trainer Rogier Meijer maakt zich nog geen zorgen na drie zwakke optredens van zijn ploeg. “Zorgen is misschien een groot woord, maar we moeten wel echt verbeteren als we straks in een goede vorm de play-offs willen spelen”, zo verklaarde de trainer na afloop van NEC-Telstar voor de camera van Omroep Gelderland.

Hij zag zijn ploeg worstelen met Telstar, de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie. “En dan haal je niet het resultaat wat je wil. Ons spel was ook gewoon niet goed genoeg, dus vandaag moeten we dan maar tevreden zijn met een punt. Na de nederlaag bij Almere, hadden we ons nu willen revancheren. Maar het is nu een zuur weekend.”

De vijf overwinningen voor deze mindere periode werden geboekt tegen ‘voetballende’ ploegen. FC Den Bosch sneed zichzelf met Jack de Gier in de vingers, Volendam en Roda JC zochten ook geregeld de aanval. Nu lieten TOP Oss, Almere City en Telstar NEC de bal. “En dat is juist het allermoeilijkste om dan je geduld te bewaren en goed te bewegen. Dat was er vandaag dus niet en we maakten ook de verkeerde keuzes aan de bal. Het moet inderdaad beter.”

Op de vraag of de dip misschien wel op het juiste moment komt, reageert Meijer serieus. “Het is misschien heel makkelijk gezegd, maar ik denk dat het wel zo is. Het gaat erom dat je in de play-offs je spel speelt wat je moet doen. Misschien is dit dipje dus wel even goed, maar ik heb hem liever niet”, besluit de trainer.