Donderdag heeft Rogier Meijer zijn contract als trainer van NEC met een jaar verlengd. Na de vrijdagtraining was er een grote glimlach zichtbaar op het gezicht van de 41-jarige oefenmeester. “Het voelde niet als een verrassing, maar ik ben wel blij dat we er uit gekomen zijn. En dat ook nog eens binnen een week.”

Daarmee gaat Meijer zijn vijfde seizoen in als oefenmeester van NEC. “Er is nu meer stabiliteit en rust dan voorgaande jaren. We weten wat we willen en dan kun je ook gemakkelijker zo’n keuze maken. Voor NEC is dit wel redelijk uniek, maar dat lijkt mij alleen maar een goede zaak.”

Anno 2023 is het sowieso uniek dat een trainer zo lang aanblijft bij een voetbalclub. Meijer heeft dan ook de nodige afwegingen gemaakt voor een langer verblijf in De Goffert. Zijn conclusie? “Uiteindelijk hebben we het hier gewoon goed voor elkaar met z’n allen. Daar hebben we samen hard aan gewerkt. Op het moment dat je er samen vertrouwen in hebt, met een nieuwe technisch directeur, om dat verder uit te gaan bouwen, is het een geweldige uitdaging om langer met elkaar door te gaan.”

Aalbers

Inmiddels is de nieuwe TD Carlos Aalbers al sinds november aan het werk in Nijmegen. Aalbers heeft met de contractverlengingen van Lasse Schöne, Dirk Proper en Bart van Rooij al het nodige werk verricht. “In tegenstelling tot zijn voorganger Ted (van Leeuwen, red.) staat hij wat dichter bij de selectie. Ik heb veel gesprekken met Carlos. Na wedstrijden en in overleggen met de technische staf is hij er wel eens bij. Dat vind ik alleen maar goed, want het dwingt je tot nadenken. Carlos is continue bezig met de ontwikkeling van spelers en de inhoud van het voetbal. Dat houdt je scherp.”

Door de komst van Aalbers kreeg Meijer weer wat extra energie. “Voor iedereen in de staf is dat zo, want ik doe het niet alleen. Iemand komt van een andere club, in geval van Carlos AZ, en neemt dingen mee die hij daar gezien heeft. Daarmee gaan we aan de slag. Intern en op het veld.” Aalbers voert op dit moment de gesprekken met Meijer’s stafleden over contractverlengingen.

Márquez

Begin deze week kwam ook het nieuws naar buiten dat Ivan Márquez de club, na dit seizoen, gaat verlaten. Een groot gemis voor Meijer. “Ja, jammer”, is de eerste reactie van de oefenmeester. “Uiteindelijk heb je een sportieve en een financiële kant aan het voetbalverhaal. De sportieve kant met de club en Iván is prima, alleen zijn ze er niet uitgekomen op het financiële gedeelte. Ik verwijt daar helemaal niemand iets in. Hij is de afgelopen 1,5 jaar heel belangrijk geweest voor ons en verwacht dat hij dat ook nog gaat zijn in deze laatste fase van de competitie.”

Tegen FC Emmen is de Spanjaard er sowieso niet bij vanwege een schorsing, waardoor Joris Kramer mag gaan spelen. Waar de trainer wel even over na moest denken is de vervanger voor Oussama Tannane. De middenvelder raakte vorig weekend na zijn doelpunt tegen PSV geblesseerd aan zijn hamstring. Meijer is optimistisch over het herstel. “Het gaat gelukkig goed met hem. Hij heeft nog niet meegetraind met de selectie. Hij traint wel, maar niet op het veld. Hoe het volgende week zal gaan weet ik nog niet, maar tegen Emmen zal hij in ieder geval vervangen moeten worden.”

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures