Rogier Meijer baalt natuurlijk van het resultaat wat zijn ploeg boekte tegen Feyenoord. De oefenmeester was tevreden over het spel in de eerste helft, maar zag Feyenoord in de tweede helft makkelijk uitlopen(1-4).

De wedstrijd
“Dit is niet het resultaat wat ik had verwacht als je kijkt naar de eerste helft. Ik denk dat we een moeilijk begin hadden met de eerste bal van Linssen, maar dat we ons daarna goed herpakten. Ik denk dat we de eerste helft best wel goed gevoetbald hebben en onder de druk probeerden uit te voetballen. We hebben een paar goede kansen gecreëerd. Als je dan ziet hoe we goals hebben weggegeven vandaag. Dat is wel kinderachtig.”

Het zat NEC niet mee in de afwerking van die kansen. “Meezitten, of noem het afdrukken als je de mogelijkheid krijgt tegen een topclub. Je komt één op één met de keeper. Met Akman kom je schuin voor de keeper en ook nog een schot van Mattsson. Daar moet je dan zo scherp zijn, want zoveel kansen krijg je niet. Kom je dan wel verder voor, dan kan het een andere wedstrijd worden.”

Het geloof ontbrak
De trainer vond het te ver gaan om zijn aanvallers wat te verwijten. “Spelers maken keuzes en dat is altijd moeilijk. Ik ben tevreden met wat we in de eerste helft geboden hebben. Ik vind wel dat we in de tweede helft veel te naïef hebben gespeeld. Feyenoord zette hoger en agressiever druk. Wij bleven volhouden in korte ballen en breedte ballen. Dan voel je ook dat de wedstrijd een beetje wegglipt.”

Na de 1-2 en de 1-3 zag je de hoofden van de NEC-spelers steeds meer zakken. “Je moet een beetje in de wedstrijd kunnen blijven en daar moet je ook aanknopingspunten voor hebben. Die waren er op dat moment niet. Dan voel je de energie wegebben. Dat heeft misschien ook wel te maken met de afgelopen week. Als je wel druk kan houden of een keer voorin kan komen, dan krijg je een ander gevoel in je hoofd. Dat was niet zo en dat is balen.”

Spoeling achterin
De rode kaart voor Ivan Marquez vond Meijer wat overdreven. “Wat ik heb gezien, was het een duwende beweging. Volgens mij viel het wel mee, maar hij kreeg hem wel.” Hierdoor wordt de spoeling achterin wel erg dun. Het is dan pijnlijk om te zien dat Souffian El Karouani niet eens op de bank zit bij Marokko op de Afrika Cup. “Op dit moment is het geen mogelijkheid om hem terug te halen. Wij zijn verplicht om mensen die worden opgeroepen af te staan. Misschien moeten we hopen dat ze niet zo ver komen. Ik verwacht ook dat Marquez niet een al te grote schorsing krijgt. Het was geen slaan, maar duwen. We hebben nu eventjes rust. Dan kunnen ook wat jongens terugkomen van blessures. Dan zien we daarna weer verder.”

Foto: Rob Koppers