Rogier Meijer zag het vrijdag vreselijk misgaan bij NEC. De Nijmegenaren verloren met 2-1 van een tiental van TOP Oss. De trainer is in het bezit van een aflopend contract, maar verwacht dat hij eruit gaat komen met de club.

“Het werd bij ons een stuk minder, in de dingen die we hadden afgesproken en het vooruit verdedigen”, zei Meijer tegen Omroep Gelderland. “Oss won steeds meer duels en dat resulteerde in de eerste en de tweede goal. We riepen het over onszelf af vanaf het moment dat zij met tien man kwamen te spelen. Toen werden we slordig. We hadden even door moeten trappen en dan maak je 2-0. Maar wij stapten op de rem.”

“We hadden het de eerste helft al af moeten maken, we stonden al drie keer alleen voor de keeper. En na rust ook en op het eind hebben we ook nog heel veel gecreëerd. Dit doet veel pijn, want als je ziet hoe de andere uitslagen zijn, had je aan kunnen sluiten. We zijn nu vrij. We gaan volgende week vrijdag oefenen, maar eerst gaan we deze wedstrijd bespreken. Want dit is doodzonde.”

Komende week zit Meijer om de tafel met technisch directeur Ted van Leeuwen. NEC heeft een optie tot verlenging op het contract van Meijer. “De intentie is er om met elkaar door te gaan. Daar gaan we het van de week over hebben.”

Foto: Rob Koppers