Rogier Meijer baalt dat NEC er zondag niet in slaagde om de derde zege op rij te boeken. Almere City won in Nijmegen (0-1). De trainer van de Nijmegenaren zag dat zijn ploeg net tekortkwam, maar dat een gelijkspel er wel in had gezeten.

"Ik ben teleurgesteld", begon Meijer bij FOX Sports. "Een thuiswedstrijd tegen een concurrent moet je winnen. Zeker in balbezit was het matig. De keuzes die we maken en de uitvoering daarvan ook. We kwamen daardoor niet echt in ons spel. Joep kreeg één kans, hij schoot tegen de paal. Verder was het gewoon niet goed genoeg. Dan moet je eigenlijk gelijkspelen, maar hun goal geven we ook weg uit ons eigen balbezit. Dat vond ik typerend voor de wedstrijd die we speelden."

NEC had te weinig diepte in het spel, merkte ook Meijer. "We lieten wat momenten liggen om diep te spelen, met name bij Joep en Elayis. Dat zijn spelers die dat in zich hebben. We waren op zoek naar de vrije man op het middenveld, maar die vonden we niet en als we hem vonden, waren we slordig. Als het wel lukte, werden we ook meteen gevaarlijk. Maar om een tegenstander uit elkaar te spelen, moet je ook diepte hebben. Dat hadden we te weinig. Dan wordt het lastig."

Uiteindelijk kopte Damon Mirani van Almere de bal in de tweede helft raak uit een corner. De defensie van NEC werd geklopt. "Het is lastig. Als je met mandekking speelt heb je te maken met een blok of ze duwen je weg. Wij spelen vanuit de zone. De bal vliegt over Rens heen en ze knikken ‘m binnen. Dat is zonde, want buiten dat moment creëerden zij niet zo veel in de tweede helft. Dan moet je ‘m over de streep trekken en dat hebben we niet gedaan."

Meijer kreeg van de FOX-verslaggever ook de vraag of zijn jonge ploeg te weinig krediet krijgt van het publiek. "Dat weet ik niet. Tegen Jong Ajax werden we prima gesteund. In het laatste deel van de tweede helft was dat ook het geval. Niemand kan deze ploeg vertellen dat ze er niet alles aan gedaan hebben om er een punt uit te slepen, maar soms lopen wedstrijd zo waardoor het net niet lukt. Dat kun je de jongens niet verwijten."

Met een jonge ploeg is het vaak wel zo dat je pieken en dalen meemaakt, maar Meijer vond de nederlaag tegen Almere nog geen dal. "Het is ook niet zo dat Almere ons alle hoeken van het veld liet zien. Het was een gelijkwaardige wedstrijd. Er zijn wel dingen waarvan we kunnen leren. Zeker in de eerste helft waren we te slordig aan de bal en hadden we te weinig energie in het positie kiezen. Als we het wel goed deden was het ook nog zo dat de spelers waarvan je mag verwachten dat ze de bal naar de goede kleur spelen, dat niet altijd deden."

Foto: Rob Koppers