Rogier Meijer baalt logischerwijs van de nederlaag van NEC op bezoek bij SC Cambuur (2-0). De Nijmegenaren speelden een slechte eerste helft, maar maakten na de openingstreffer van de Leeuwardenaren een betere indruk. De ploeg van Meijer had toen de trekker over moeten halen.

"Of er meer in had gezeten? Zeker gezien de tweede helft, ja. We hebben het Cambuur lastig gemaakt in die fase, waren goed aan de bal en creëerden voldoende kansen. Alleen het scoren lieten we na. Cambuur deed dat wel. De eerste goal is een handsbal, op een klotemoment na rust. We herpakten ons daarna goed, de 1-1 zat eraan te komen, maar toen kwam de penalty."

Meijer zag ook dat NEC het in de eerste helft erg moeilijk had. "In de eerste paar minuten ging het nog aardig, maar daarna kwamen we niet aan voetballen toe. We waren slordig, werden snel vastgezet en gedwongen tot de lange bal. In de rust hebben we het anders neergezet, toen ging het beter. We vonden de vrije man en bereikten de voorhoede. Na de 1-0 waren we de bovenliggende partij, maar dan gaat het om het laatste deel van het veld. Dan moet je scoren."

De trainer van NEC vond dat zijn spelers wel erg makkelijk onder druk werden gezet door Cambuur. "Ik wil drie dingen van mijn spelers zien, dat heb ik ook gezegd: ze moeten het samen doen, ze moeten agressief verdedigen en lef hebben aan de bal. Niet verstoppen als er dingen misgaan. Soms heeft het ook met de tegenstander te maken. Er komt een andere druk bij kijken, voor sommige jongens was het hun eerste basisplek."

Meijer blijft ook worstelen met het middenveld, waar hij opnieuw koos voor Dirk Proper als nummer 10, terwijl de jongeling eigenlijk geen 10 is. "Dirk had het moeilijk. Hij kwam weinig aan de bal en had grote ruimtes om zich heen. Toen Ayman Sellouf er kwam staan was er wat meer dreiging, hij vulde het anders in. Maar ik ken Dirk zijn kwaliteiten. Voor hem is het ook een leerschool. Cambuur is top Keuken Kampioen Divisie."

Foto: Rob Koppers