Rogier Meijer is natuurlijk teleurgesteld dat er geen play-offs is bereikt voor Europees voetbal. NEC had bij een overwinning plek acht behaald, maar door het 0-1 resultaat moeten de Nijmegenaren genoegen nemen met een elfde plek op de ranglijst.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld”, begint Meijer tegenover ESPN. “Als je gewonnen had, was je er geweest. Dat is ons niet gelukt en dat is doodzonde. Een mooie kans die we niet hebben gepakt.” De vroege goal van Fortuna was juist iets wat NEC absoluut niet kon gebruiken. “In de beginfase was het slordig van onze kant. We begonnen ook niet scherp. Dan voltrekt zich de wedstrijd zoals Fortuna het zich had voorgesteld. Ze maken een vroege goal en dan speel je tegen een muur. Daarin hebben we zeker in de tweede helft onze kansen wel gehad, maar je voelde ook wel dat hij er niet in wilde.”

“Je moet geluk hebben”

Die kansen in de tweede helft kwamen door de wisselingen die Meijer doorvoerde. “In de rust hadden we het erover gehad hoe we dat aan moesten pakken. Ze speelden met een mannetje of acht achter de bal. Dat is niet makkelijk en daar hebben we ook naar gewisseld om wat energie en diepgang in de ploeg te krijgen. Dat pakte goed uit. Dan moet je geluk hebben. Ik had ook wel het gevoel als je er eentje zou maken, dat die tweede ook wel zou vallen, want Fortuna had het lastig. Alleen maak je hem niet.”

NEC eindigt door dit resultaat op plek elf, iets waar voorafgaand aan dit seizoen voor getekend zou worden. Toch zit er nu wat teleurstelling in. “Met name met het halen van de play-offs. Of je nou tiende of elfde wordt. Dat zegt mij niet zo veel. Die clubs zaten dicht bij elkaar, dat wisten we. Het is wel een beetje scorebord journalistiek. Ik denk dat wij een prima seizoen hebben gehad. Onze redelijk makkelijk gehandhaafd hebben en dat had niemand verwacht”, besluit Meijer.

Foto: Rob Koppers