NEC-trainer Rogier Meijer begint zaterdag aan de tweede seizoenshelft. In de Goffert neemt zijn ploeg het op tegen Heracles Almelo, de nummer dertien van de Eredivisie. De ploeg van trainer Frank Wormuth kende een rommelige voorbereiding op dit duel, maar ook NEC draaide geen ‘ideale’ aanloop naar de herstart.

Meijer is wel nog altijd blij met zijn trainingskamp. “Achteraf kan je wel van alles zeggen, maar je denkt er vooraf goed over na om die kant op te gaan. We hebben er goed kunnen trainen onder uitstekende omstandigheden. Daarna hebben we samen besloten om eerder terug te gaan. That’s it.”

De coach moet het tegen Heracles nog altijd doen zonder smaakmaker Jonathan Okita en reserve-aanvoerder Édgar Barreto. “Zij hebben nog wat tijd nodig. Het is moeilijk te zeggen wanneer ze terug zijn.” Net zo moeilijk als een voorspelling voor de wedstrijd van zaterdag. “We hebben allebei geen oefenwedstrijd kunnen spelen. Het is altijd afwachten hoe je uit de winterstop komt. Dat geldt voor beide teams. Ik ben benieuwd hoe zij het aan gaan pakken, met welke namen. Dat gaan we vanzelf zien.”

Lees ook: NEC herstart voetbalseizoen in succesvolle 5-3-2 formatie

Naast Okita en Barreto moet Meijer het vanaf nu ook doen zonder Thomas Beekman. De middenvelder tekende vrijdagmiddag een contract dat hem voor een half jaar verbindt aan Helmond Sport. “Een mooie stap voor hem. Dat hebben we al voor de winter met hem besproken: hij moet gewoon meer gaan spelen. Die minuten kreeg hij hier niet of nauwelijks. Dan is Helmond een mooie club.”

NEC kijkt wel mee bij zo’n transfer, maar uiteindelijk bepaalt de speler zelf. “We kunnen hem niet dwingen om ergens naartoe te gaan, maar dit komt zo wel goed uit. Helmond is een professioneel geleidde club met een ervaren technische staf.” Bij datzelfde Helmond speelt ook Kevin Bukusu. De centrumverdediger is ook nog altijd eigendom van NEC. “Dat volgen we op de voet. Kevin heeft het daar wat moeilijk. Ik heb geen contact met hem, maar uiteraard blijven we wel op de hoogte van zijn situatie.”

Foto: Rob Koppers