Rogier Meijer is niet geheel ontevreden over het resultaat wat NEC zaterdag boekte tegen PEC (1-1). Toch staat de trainer na afloop wel met gemengde gevoelens. “Zeker als je kijkt dat je met 1-0 voorkomt. Daarna geef je heel onnodig de 1-1 weg”, aldus Meijer tegenover ESPN.

“Dat was op dat moment helemaal niet nodig. Ik denk als je de 1-0 maakt dan komt er extra ruimte. Wij hebben ook spelers die met die ruimte kunnen omgaan, dus dan komen er meer mogelijkheden. Dat was nu niet. De tweede helft wordt het een echte vechtwedstrijd met veel duels en weinig goed voetbal. Dan krijgt de tegenstander een rode kaart. Volgens mij heeft het spel daarna heel veel stilgelegen met wissels en blessures, waardoor we niet in ons ritme kwamen. Maar uiteindelijk als je tegen tien man speelt wil je winnen.”

In de tweede helft merkte je ook dat het spel bij NEC beter ging lopen. “We waren wat beter aan de bal. We wisten in de eerste helft wat Zwolle ging doen. Hoog druk zetten en veel één tegen één duels aangaan. Dan moet je heel alert zijn en goed aan de bal zijn om daar doorheen te spelen. Die ene keer dat dat lukte, werd dat ook gelijk een goal. In de tweede helft hadden we daar meer momenten van en dan kan je ook aan het voetballen komen. Dat hebben we de eerste helft niet gedaan en dat werd in de tweede helft beter. We konden ook wisselen en daar werden we niet minder van, dat was prettig.”

Die diepe ballen om door de defensie van Zwolle heen te spelen, waren vrij beperkt in aantallen. Meijer ziet dat anders. “Het is altijd een afweging. We hebben beelden laten zien van hoe Zwolle druk zet. Als je iemand over de grond wel kan aanspelen en die de bal laat vallen, ligt er ruimte. Ze moesten in het veld de keuze maken, wanneer een lange bal en wanneer niet. Ik vond dat dat de tweede helft een aantal keren goed ging, maar ik hou ook van voetballen over de grond. Die afwisseling moet nog beter.”

Toch overheerst uiteindelijk niet de teleurstelling bij de trainer. “Ik denk niet dat de teleurstelling overheerst. Uiteindelijk is elk punt er één. In een lastige wedstrijd met lastige omstandigheden moeten we die gewoon meenemen.” NEC had een ander type spits in de vorm van Bony misschien wel kunnen gebruiken vandaag, maar zoals bekend moet de Ivoriaan nog wachten op zijn werkvergunning. De vraag is of Bony er tegen Go Ahead Eagles in de beker er wel bij is. “Ik weet niet hoelang een werkvergunning duurt in Nederland. Ik hoop dat het iets sneller gaat dan we verwachten, maar als je anderhalve week moet wachten op een werkvergunning vind ik dat vrij lang, dus laten we hopen dat hij er is”, eindig de trainer.

Foto: Rob Koppers