NEC heeft zaterdagavond op bezoek in de Euroborg, met 4-3 verloren van FC Groningen. De ploeg van Rogier Meijer speelde door een rode kaart van Souffian El Karouani een groot deel van de wedstrijd met tien man.

Op de vraag of de oefenmeester de punten al telde gaf hij tegenover ESPN het volgende antwoord. ”Nee, dat niet. Je weet dat een eindfase altijd tumultueus zal zijn en ze hebben veel geprobeerd opportunistisch te spelen. Maar ik had er wel een heel goed gevoel over omdat we gewoon heel goed speelden.”

”Ik denk als er een ploeg verdiende te winnen, waren wij het denk ik. Zeker op basis van het voetbal wat we geleverd hebben en op basis van de kansen die we gecreëerd hebben. We hebben geprobeerd, ook tegen elf man, te blijven voetballen. Te zoeken naar de oplossing bij onze aanvallers, niet alleen maar ballen wegschieten maar proberen in balbezit te blijven. Uiteindelijk heb je volgens mij echt vier, vijf echt goede kansen gecreëerd na rust om het te beslissen.”

De rode kaart van Souffian El Karouani viel al heel vroeg, bij een stand van 1-1. ”Ik maak ervan dat Jörgen Strand Larsen een bal bij Souffian (El Karouani, red.) in het gezicht schiet en daarna staan ze tegen elkaar met het hoofd. Volgens mij gebeurd er verder niet zoveel en Calvin (Verdonk, red.) duwt hem weg en dat is het. Ik heb in deze competitie ergere voorvallen gezien, waar niks aan gedaan wordt. Het is volstrekte willekeur toch.”

Meijer kreeg ook een gele kaart. ”Die kon ik wel verwachten. Ik wil de ploeg helpen en ik vind ook dat je moet proberen om in een wedstrijd met elkaar moet komen om te vechten. Daarmee probeer ik ze te helpen. Het getuigt niet van heel veel leiderschap als je daar een gele kaart voor geeft, vind ik.”

Uiteindelijk staat NEC met lege handen nadat het lange tijd op voorsprong stond. ”Volgens mij hebben wij, buiten de eerste en laatste minuten, de wedstrijd gedicteerd. We hebben met tien man volgens mij heel goed voetbal laten zien en veel kansen gecreëerd, dus dat nemen we mee en een heel zuur gevoel”, sluit de Doetinchemmer af.

Foto: Orange Pictures