Drie dagen na de verloren wedstrijd (1-0) tegen Go Ahead Eagles mag de ploeg van Rogier Meijer op jacht gaan naar eerherstel tegen Feyenoord. De Rotterdammers vormen de volgende horde voor NEC in het KNVB Beker toernooi. “Het is lekker dat we het zo snel weer kunnen rechtzetten.”

De oefenmeester was behoorlijk teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg afgelopen weekend. Tegen Go Ahead speelde NEC ondermaats en het ontbrak volgens de trainer aan scherpte. “Het was de realiteit, maar ik denk dat de jongens dat zelf ook wel merkten afgelopen zondag. We zaten gewoon niet lekker in die wedstrijd, de systeemwijziging in de rust heeft daar niet bij geholpen.”

In Deventer zaten er een aantal zieken in de selectie, waaronder basisklanten Philippe Sandler en Nany Dimata. Beide spelers zijn een vraagteken voor het duel met Feyenoord, maar Meijer heeft hoop. “Er zit een stijgende lijn in. Philippe heeft weer meegetraind met de groep. Jordy (Bruijn, red.) en Nany hebben dinsdag individueel getraind, daar hadden we pech mee.”

Meijer stipt die pech dan nog maar eens duidelijk aan met Dimata. “Hij werd wel gemist tegen Go Ahead. Dat Nany progressie laat zien, heb ik al eerder geroepen en afgelopen zondag bleek maar weer hoe belangrijk hij is voor het team. Hij houdt de ballen vast en van daaruit kun je lekker doorvoetballen. Alleen kunnen we Pedro (Marques, red.) niks verwijten, want als elftal hebben we gewoon ondermaats gepresteerd.”

Twee weken geleden bracht de Nijmeegse equipe mét Dimata al een bezoek aan De Kuip. Die wedstrijd ging verloren met 2-0. Met welk gevoel reist de trainer woensdag af naar Rotterdam-Zuid? “Als je één uitwedstrijd wilt spelen, is dat die tegen Feyenoord. Vooral omdat het een mooi affiche is. Je wilt jezelf daar laten zien en wij ook als team. Ik zie wel kansen om door te bekeren”, knipoogt Meijer.

Foto: Rob Koppers