De afgelopen maand was er een stijgende lijn te zien in het voetbal. Dat werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagels was nog maar eens benadrukt door trainer Rogier Meijer. De oefenmeester was na afloop van de 1-0 tegen Go Ahead Eagles dan ook alles behalve blij met het spel van zijn ploeg.

Zijn verwachtingen waren hoog voorafgaand, maar zijn ploeg kende een ‘off-day’. “De Adelaarshorst biedt altijd vermaak. Go Ahead is een hele fysieke ploeg en daar moet je in meegaan. We moesten beter zijn aan de bal, maar dat is niet gelukt. We waren gewoon niet bij machte vandaag”, luidt de simpele conclusie.

Er zit veel kwaliteit in de selectie van NEC, kwam de afgelopen weken meermaals aan het licht. “Dat kwam er vandaag niet uit. Ons niveau in balbezit was er niet. Je speelt je dan ook niet meer onder de druk van de tegenstander uit. We hebben niet veel kansen weggegeven, maar hadden de wedstrijd totaal niet onder controle. Aan de bal was het gewoon matig.”

Formatiewisseling

    In de rust wisselde Meijer nog van formatie. Calvin Verdonk moest een overtal creëren in de defensie, Ibrahim Cissoko was daar het slachtoffer van. “Hij was één van de zeven/acht jongens die moeite had met de beleving van de Eagles en het meedoen in het spel. We wilden het achterin ook iets anders wegzetten zodat we het daar beter voor elkaar hadden. Deze keer werd Cissoko geslachtofferd, maar dat hoort ook bij de ontwikkeling van jonge spelers. Zulke wedstrijden heb je er tussen zitten en met een wissel hoop je dan iets voor elkaar te krijgen. Dat is niet gelukt, maar we hebben het ook niet echt afgedwongen.”

    De doelstelling van NEC dit seizoen is plek acht, maar NEC kan het gat van vier punten vooralsnog niet dichten. “We staan er precies hetzelfde voor als voor deze speelronde. Er is nog geen man over boord, maar het zal wel beter moeten. Wil je goede zaken doen moet je winnen. Dat heb ik de voorbereiding van deze wedstrijd ook gezegd, maar mocht vandaag niet baten”, sluit Meijer af.

    Foto: Rob Koppers