De terugkomst van Jasper Cillessen naar NEC doet veel wenkbrauwen fronsen. De 33-jarige goalie wordt een dezer dagen gepresenteerd bij de club, waar het voor hem allemaal begon. In de media wordt veel gesproken over Cillessen en zijn transfer naar NEC.

In de FC Afkicken Daily podcast bespreken Bruce Tol, Armin Shah en Milan van Dongen de transfer. “Dan ben je al op je retour toch?”, begint Shah. “Qua salaris zou hij er ook niet echt op vooruit gaan”, stelt Van Dongen. Shah vraagt zich hardop af waarom Cillessen naar NEC gaat. “Hij heeft de ambitie om dit WK te keepen, dan ga je toch niet naar NEC?” Van Dongen stelt daarna de vraag of de eerste keeper van Oranje de keeper van NEC kan zijn. “Nee”, zegt Shah lachend. “Laten we alsjeblieft normaal doen met z’n allen. Of NEC moet gaan aanhaken in de subtop, maar als ik naar die selectie kijk gaat dat niet gebeuren.” Zit er dan nog een positief woord in bij de heren van FC Afkicken? Ja! “Het is wel leuk, Cillessen naar NEC”, eindigt Van Dongen.

Bij Voetbal International is de transfer ook het hoofdonderwerp. “Het is wel een stunt van NEC”, begint Bas van den Hoven. “Het is zeker een aanwinst voor de Eredivisie. (…) Het tekent hem wel omdat ie financieel natuurlijk ook een stap terug doet om terug te keren bij NEC. Voor de Eredivisie is het een uitstekende keeper. Bij Valencia heeft hij wat pech gehad en nooit het volste vertrouwen gekregen. Dit is voor hem goed, terug bij het vertrouwde NEC. Hij is zeker niet de enige buitenlandse speler die het niet lang volhoudt bij Valencia.”

Foto: Orange Pictures