Koploper FC Twente neemt het zondag in De Goffert op tegen NEC. De tukkers krijgen zo snel de kans om zich te revancheren voor de nederlaag die ze woensdag in de Euorpa League leden tegen Fenerbahçe (1-0). ‘We speelden een goede wedstrijd, alleen het resultaat was teleurstellend,’ vertelt trainer Steve McClaren vrijdag op de website van Twente.
‘Na een Europese wedstrijd is een positieve reactie van de spelers altijd erg belangrijk,’ vervolgt de Brit. ‘Ik ben benieuwd hoe dit zondag zal zijn. Dit seizoen zijn we daar na Europese duels in ieder geval goed mee omgegaan.’
Over de tegenstander uit Nijmegen zei McClaren: ‘Vorig seizoen hebben we tweemaal gelijkgespeeld tegen NEC en hebben ze het ons in beide wedstrijden moeilijk gemaakt. Na de trainerswissel hebben de spelers van NEC het goed opgepakt en hebben ze in de uitwedstrijden tegen NAC Breda en FC Groningen een goede indruk gemaakt. In die duels wist NEC in totaal vijf keer te scoren. Met name via de omschakeling kunnen ze voor veel gevaar zorgen. Wij moeten daar zondag alert op zijn.’ Op de geblesseerden Theo Janssen en Slobodan Rajkovic na beschikt McClaren over een fitte spelersgroep. 
Bron: Sportweek