Kevin Mayi debuteerde vrijdagavond voor NEC in het duel tegen PEC Zwolle. De 23-jarige Fransman, die afgelopen week overkwam van Ajaccio, was tevreden met het gelijkspel.

”Het gelijkspel is voor vandaag een goede uitslag. Iedereen moet nog echt op elkaar ingespeeld raken. Zowel wij als PEC hadden vanavond kunnen winnen”, aldus Mayi.

”In de eerste helft zag je ook dat we nog niet compact genoeg staan. We hebben veel nieuwe spelers, er moet routine in komen. Na rust wisselde de coach twee spelers en zag je dat het beter ging lopen.”

”Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Het is altijd lastig als je ineens met nieuwe spelers moet samenspelen. Ik heb veel meters afgelegd en wat kansen gecreëerd. In Frankrijk is het spel heel anders dan hier, daar wacht je op de bal en speel je defensiever. Hier ligt veel meer ruimte om te combineren en de bal diep te spelen.”

”De oefenwedstrijden waren heel slecht. Maar de realiteit is dat we er vandaag stonden. Het is gewoon lastig om met zoveel nieuwe spelers elkaar te vinden. Daarnaast waren de tegenstanders ook zeer sterk. Ik wil dit seizoen veel scoren, daar ben ik voor gehaald. Ik ga geen aantallen noemen, maar ik zal alles geven wat in me zit.”

Foto: Rob Koppers