NEC speelde zondagmiddag doelpuntloos gelijk tegen Willem II, maar als het aan de spitsen had gelegen hadden er natuurlijk veel meer goals in gelegen. Kevin Mayi is ontevreden met het gelijkspel, maar ziet het niet alleen maar pessimistisch.

"Ik ben niet blij met één punt natuurlijk, we hadden moeten winnen thuis. Want nu zijn we dus vier competitiewedstrijden achter elkaar zonder overwinning en zonder goal. Het is gelukkig niet alleen maar negatief, want we hebben tenminste wel één punt."

NEC heeft nu 390 Eredivisieminuten achtereenvolgens niet gescoord. De reden daarvoor kan Mayi niet benoemen. "Ik weet niet waarom we niet gescoord hebben, we hebben veel gerend, een grote afstand afgelegd, maar als we in de zestien komen scoren we niet. Vaak stond de doelman in de weg, we raakten nog de paal. Dus we hadden ook pech. Het heeft ook te maken met mentaliteit. We zitten nu in een doelpuntloze fase. Als we eenmaal weer gescoord hebben, zullen we het vaker gaan doen."

Mayi zit er vanzelfsprekend wel mee dat de doelpunten er niet in gaan. "We trainen veel in het afmaken van kansen, maar ze gaan er niet in. Ik had een paar grote kansen, maar het is voor mij nu moeilijker om te scoren, omdat ik ook veel vanaf rechts speel. Toch speel ik liever in de spits."

NEC werd in de eerste helft benadeeld bij de handsbal van Pele van Anholt, die niet werd bestrafd met een penalty. Mayi zat er bovenop en is duidelijk over het incident. "Voor mij is het een honderd procent-penalty. Zelfs de scheidsrechter gaf ons niet wat we verdienen. Dat is ongelukkig voor ons." 

Volgende week speelt NEC een uitwedstrijd tegen Roda JC, dat nog minder scoort dan NEC. Daar wil Mayi zeker scoren en winnen. "We willen daar echt winnen. Na Roda spelen we tegen Feyenoord, zelfs tegen Feyenoord spelen we voor de winst. We staan nu dertiende, dus we moeten nu wedstrijden gaan winnen. Als we tegen Roda JC spelen zoals vandaag, gaan we zeker scoren."

Na Feyenoord staat de oh zo belangrijke thuiswedstrijd tegen rivaal Vitesse op het programma. Mayi kijkt uit naar de wedstrijd en weet wat er van het team verwacht wordt. "Ja, ik heb van de rivaliteit gehoord, de buren van Nijmegen. Dat wordt zeker een moeilijke wedstrijd, maar wel een leuke. Ik ga zeker mijn best doen om te scoren tegen Roda JC, Feyenoord en Vitesse, maar als ik moest kiezen, zou ik scoren tegen Vitesse."