Gisteren ontstond er in aanloop naar de wedstrijd NEC-NAC aankomende maandag nogal wat ophef rondom trainer Maurice Steijn van de Bredanaren. Hij vertrok een dag na de nederlaag tegen Excelsior (1-2) naar Ibiza, volgens de club ‘voor zaken’. Dit was voor de supporters niet te bevatten omdat hij bij terugkomst in quarantaine zou moeten en hierdoor de wedstrijd tegen NEC zou moeten missen. Dit laatste blijkt nu niet het geval.

Steijn zal aankomende maandag dus wel plaatsnemen op de bank in het Goffertstadion, dit meldt fansite B-Side Rats vandaag. Een woordvoerder van NAC geeft het volgende aan: ”Wij hebben regelmatig en veelvuldig contact met de KNVB en meer specifiek in dit geval: de bondarts. Uiteraard hebben wij deze situatie ruim van te voren getoetst. Ook na de toetsing bevestigt KNVB dat Steijn verantwoord kan coachen en dus ook gewoon aanwezig zal zijn bij de wedstrijd. NAC levert maatwerk, net als de andere clubs als het gaat om de maatregelen en de naleving hiervan.”

Voor de duidelijkheid legt NAC nogmaals uit hoe het coronaprotocol eruitziet: ”Maurice Steijn zal de komende dagen op dagelijkse basis worden getest en gaat uiteraard mee in de reguliere testronde voor aankomende speelronde. Daarnaast heeft Steijn ook de afgelopen dagen iedere dag een sneltest laten afnemen. Hij komt omgekleed aan op de club, stapt vanuit zijn auto op het veld, behoudt afstand tot alle spelers en staf en stapt na de training weer in de auto. Dit conform de strenge KNVB protocollen welke we vanaf het begin al opvolgen. Dit betekent Maurice de wedstrijdvoorbereiding op NEC zelf kan leiden, alsmede de wedstrijd.”

Foto: Rob Koppers