In de winter leek hij nog NEC te gaan verlaten, maar Stefan Mauk is nog steeds NEC’er en onder Ron de Groot mag hij ook weer speelminuten maken in het eerste. De Australiër is erg blij met deze persoonlijke overwinning en ziet kansen voor volgend seizoen. Daarvoor wil hij eerst nog twee wedstrijden winnen.

Mauk kreeg van De Groot twintig minuten speeltijd, het meeste sinds speelronde 1, toen hij de eerste helft tegen PEC speelde. "Het is voor mij persoonlijk heel fijn dat ik mocht invallen en voor het team dat we gewonnen hebben. We willen liever niet in deze situatie zitten. Maar uit hebben we een erg goed resultaat neergezet, dus we gaan met heel veel vertrouwen naar de volgende ronde."

De middenvelder is blij met de kans die hij krijgt van Ron de Groot. "Ik ben heel blij dat ik speel, daar ben ik hier voor. Als voetballer wil je natuurlijk spelen. Ik ben de halve wereld overgevlogen om hier te voetballen. Het is een mooi land, maar ik kom hier natuurlijk om te voetballen. Nu ik weer speelminuten krijg ben ik een stuk gelukkiger."

Bovendien heeft de tactiek die de interim-trainer hanteert de voorkeur bij Mauk. "De speelstijl van Ron ligt mij veel meer. Hij is specifiek gericht op zelf voetballen. Ik voel het vertrouwen groeien en ik voel me comfortabeler met Ron. Ik heb veel wedstrijden gespeeld voor het A-team, dus hij kent me erg goed. Het is voor mij persoonlijk erg fijn dat hij nu voor de groep staat, ik heb nu twee wedstrijden gespeeld, dat is meer dan in de 32 wedstrijden onder Hyballa."

Mauk denkt wel te weten waarom hij geen speeltijd kreeg onder de ontslagen Duitser. "Peter Hyballa zocht meer naar fysiek sterke spelers en niet naar de meer technische spelers als Jordan (die ook inval tegen FC Emmen) en ik. We pasten minder goed in het team dan andere spelers. Dat is gewoon een kwestie van mening, dat is voetbal. Sommige mensen vinden jou een heel goede voetballer en andere mensen vinden andere spelers beter."

In Nederland kennen de meeste mensen Mauk nog niet. "Ik ben iets meer defensief dan Ferdi Kadioglu, ik speelde in Australië altijd als ‘nummer 8’, dus tussen de nummer 6 en 10 in. Dat is mijn favoriete positie, de ‘link up player’, de verbindende middenvelder." Op die positie spelen momenteel Von Haacke en Breinburg, waarvan laatstgenoemde hoogstwaarschijnlijk in de zomer vertrekt. "Dus er liggen wellicht mogelijkheden volgend seizoen. Voorlopig richt ik me nog op de laatste twee wedstrijden van het seizoen, hopelijk winnen we twee keer en spelen we volgend seizoen weer Eredivisie."

Daarvoor reist de selectie donderdag eerst af naar Breda, waar het NAC treft. "Ik weet niet zo heel veel over NAC Breda. Ze hebben een aantal spelers gehuurd van Manchester City, ik ken James Horsfield (rechtsback van NAC) persoonlijk. Verder weet ik dat NAC een redelijk grote club is in Nederland. Dus het wordt een goede gelegenheid voor ons om daar een goed resultaat te behalen." Of hij opnieuw minuten mag maken, weet hij niet. "Het zal er aan liggen hoe de wedstrijd verloopt en of er spelers zijn die moe zijn. Wanneer je vier wedstrijden achter elkaar wint, laat je het team natuurlijk min of meer zoals het is, dus hopelijk kan ik als wissel impact hebben."