Magnus Mattsson draait tot nu toe een topseizoen. Qua doelpunten en assists is de Deen verreweg de belangrijkste NEC’er, maar met een contract dat afloopt aan het einde van het seizoen, met nog een eenzijdige optie vanuit de club om het contract met een jaar te verlengen, is Mattsson duidelijk: hij is klaar voor een stap hogerop.

“Ik voel dat ik het heel goed doe de afgelopen tijd. Ik heb een contract getekend voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen. Dat is het contract waar ik me aan hou. Ik heb gezegd dat ik de volgende stap wil maken en ik zag dat Carlos dat bevestigde, dat is wat het is.” Twijfel om de volgende stap te maken was er niet.” Toen ik mijn contract tekende deed ik dat om ook een stap te maken en blij te zijn. Dat doe ik dit seizoen. Ik doe het goed en ben blij in Nijmegen. Ik snap dat het niet zo klinkt, maar op een punt loopt mijn contract gewoon af en als ze geld aan mij willen verdienen moeten ze dat in de zomer doen. Dat is hoe de voetbalwereld werkt.”

Waar Mattsson zijn carrière gaat vervolgen moet nog blijken. Hij houdt alle opties open. “Dat weet ik niet. Het is niet zo als je een halfjaar goed speelt dat je dan meteen uit allerlei clubs kan kiezen. Ik heb geen voorkeur voor het buitenland of Nederland. Het moet gewoon een stap hogerop zijn. Voor nu focus ik me gewoon op NEC en als er een club zich meldt, dan zal ik me daar in verdiepen. Dat is voor zover ik weet nog niet gebeurd.”

Trainingskamp

Mattsson is dus niet te veel bezig met zijn toekomst. Op dit moment geniet hij van het trainingskamp en was hij de ster van ‘NEC Cribs’. Of daar misschien een nieuwe carrière in het verschiet ligt? “Dat weet ik niet, haha. De mediamensen vroegen aan mij om een klein stukje te filmen en een rondleiding te geven. Volgens mij ging het prima. Het is altijd leuk om met de gasten van het team te praten. Ik moest vooral lachen met Calvin Verdonk en Philippe Sandler bij de fysio. Dat vond ik erg leuk.”

Naast dat er ruimte is voor dit soort roomtours, is het trainingskamp ook goed voor de sfeer binnen de selectie. “Het bevalt goed. Als je het vergelijkt met het weer in Nederland, heb je hier niks te klagen. Ook denk ik dat het belangrijk is voor de teamspirit om veel samen te zijn. Ik lig bijvoorbeeld bij Mathias (Ross, red.) op de kamer. We zijn niet zoveel op de eigen ruimtes. We brengen veel tijd samen door en dat vind ik leuk.”

Eerste seizoenshelft

Voor velen is de periode zonder wedstrijden ook de tijd om terug te blikken op het eerste halfjaar, maar Mattsson blijkt dat, ondanks zijn goede prestaties, niet te doen. “Dat heb ik eigenlijk gedaan op de vakantie en nu ligt de focus op de helft die nog komen gaat. Ik kijk niet zoveel terug, maar vooral naar de toekomst. Ik ben trots op mijn eerste seizoenshelft. Het was voor mij belangrijk om meer goals te maken en een grotere bijdrage te hebben aan het team. Dat ontbrak in de eerste twee seizoenen.”

Foto: ForzaNEC