Tegen Fortuna Sittard mocht Magnus Mattsson zijn rentree voor NEC maken. Vandaag startte de Deen, mede door afwezigheid van Oussama Tannane, zelfs in de basis tegen FC Utrecht. Dat was weer voor het eerst sinds zijn blessure aan zijn enkel.

“Ik ben blij dat ik weer helemaal fit ben”, zo begint de goedlachse vleugelspeler. “Aan het einde was ik een beetje moe, maar het was fijn om weer te mogen spelen.” De Deen liet tegen Utrecht direct weer zijn creativiteit zien. “Ik heb twee grote kansen gekregen. Het waren goede aanvallen, alleen had ik geen geluk”, blikt Mattsson terug.

Positiviteit

De verdediging stond goed volgens Mattsson, maar hij zag nog andere positieve zaken. “We hadden veel goede momenten. Utrecht was soms wel sterker, maar wij stonden goed opgesteld. We hebben ons spel kunnen spelen en ik vond ons ook erg gretig aan de bal.” Mattsson heeft er door zijn enkelblessure vijf weken uit gelegen en in die tijd is de concurrentie op zijn positie toegenomen. “Maar dat moet ook. Het maakt het team alleen beter en het maakt jezelf scherper. Nu hoop ik dat wij qua doelpunten maken ook scherper worden.”

NEC is namelijk geen doelpuntenmachine te noemen. Ook met de diversiteit aan spelers in het team weet NEC het net niet gemakkelijk te vinden. “Het spel is goed en we creeëren genoeg kansen. Alleen die bal wil er niet altijd in. Ik heb ook geen idee weet waar dat aan ligt. We beschikken wel over de spelers die kunnen afmaken.” Ondanks dat NEC de doelpunten niet maakt, krijgt de ploeg de goals ook niet tegen. “De laatste paar wedstrijden staat het achterin goed, nu moeten de aanvallers het nog gaan afmaken.”

Na vijf gelijke spelen op rij hoeven de fans zich nog geen zorgen te maken volgens Mattsson. “Hopelijk kunnen we snel weer winnen. Daar ben ik ook van overtuigd.” Die overwinning moet alleen nog even wachten, want volgende week wacht er een interlandperiode. “Mijn broertje komt over vanuit Denemarken. Ik denk dat we een potje gaan golfen. Daarna zullen we weer aan de bak moeten want dan wacht Feyenoord thuis”, zo sluit een vrolijke Mattsson af.

Foto: Orange Pictures