NEC heeft maandagmiddag in een besloten oefenduel met 4-1 gewonnen van FC Eindhoven. Doelpuntenmakers aan Nijmeegse kant waren Pedro Marques (2 keer), Magnus Mattsson en Ilias Bronkhorst.

Het duel tussen NEC en de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie werd afgewerkt op het vernieuwde veld drie op sportpark de Eendracht. De Nijmegenaren startten de wedstrijd met een aantal nieuwe namen en met spelers die gistermiddag tegen SC Heerenveen niet of nauwelijks in actie kwamen. Zo maakte zomeraanwinst Phillipe Sandler zijn eerste minuten van het seizoen. Sandler speelde het eerste halfuur in het oefenduel dat werd afgewerkt in drie periodes van 30 minuten. Ook Terry Lartey Sanniez kreeg een basisplaats centraal achterin van trainer Rogier Meijer.

Rentree Mattsson

Magnus Mattsson maakte zijn eerste minuten sinds de voorbereiding. De afgelopen twee wedstrijden zat de Deen weer bij de selectie tegen AZ en SC Heerenveen, maar vandaag stond hij eindelijk weer binnen de lijnen. En niet zonder succes, want de Deen was direct trefzeker. Een andere opvallende naam in de startopstelling was die van Julian Kuipers. De jeugdspeler begon op de linksbackpositie. In het verloop van de wedstrijd kregen een aantal andere jeugdspelers ook de kans om zich te laten zien.

Basisopstelling: Branderhorst; Bronkhorst, Sandler, Lartey Sanniez, Kuipers; Bruijn, Baldursson, Rossen; Cissoko, Marques, Mattsson

Wissels: Cox, Gertsen, Maas, Van der Lindert, De Wit, Streng

Foto: Rob Koppers