Magnus Mattsson kan maar moeilijk leven met het gelijke spel tegen FC Twente. Volgens de Deen was NEC de betere in de Grolsch Veste, maar zijn de Nijmegenaren niet goed omgesprongen met de voorsprong.

NEC en FC Twente deelden de punten zaterdagavond na een waar spektakelstuk. Na een slechte eerste helft van de Nijmeegse formatie, waarin Sem Steijn de enige treffer voor zijn rekening nam, vloog NEC uit kleedkamer. In twintig minuten tijd scoorde NEC driemaal en weer was Mattsson belangrijk. Hij gaf de assists op de 1-2 van Bart van Rooij en 1-3 van Youri Baas. Waar de goede fase vandaan kwam, weet de Deen zelf ook niet. “Ik denk niet dat we iets raars hebben gedaan in de kleedkamer. We weten dat er veel ruimte ligt op het middenveld bij Twente. Daar gaan we in het eerste kwartier (van de tweede helft, red.) heel goed mee om, dan scoren we ook meteen twee goals. We waren heel goed.”

Toch kan Mattsson niet lachen na afloop. Hij is verbeten dat het weer niet is gelukt om te winnen. “Ik heb geen goed gevoel na deze wedstrijd. Vooraf ben je misschien tevreden met een punt, maar we hadden hier moeten winnen. We waren de betere ploeg.” Volgens de middenvelder ontbrak na de 1-3 de overtuiging om door te pakken. “We waren passief, speelden te veel de lange bal. We liepen te veel terug naar onze eigen zestien. We moesten hoog druk zetten, dat werkte eerder ook”. Eén punt is vandaag niet genoeg, aldus Mattsson. “Vooraf ben je misschien tevreden met een punt, maar als je 1-3 voorstaat moet je hier winnen”.

Foto: Orange Pictures