NEC heeft dinsdagmiddag de rugnummers voor het seizoen 2023/24 bekendgemaakt. De gecommuniceerde rugnummers zijn tot 1 september wel nog onder voorbehoud.

Na het sluiten van de transfermarkt op donderdag 31 augustus worden de rugnummers per 1 september definitief. Zo is het bijvoorbeeld nog mogelijk dat er rugnummers vrij komen wegens uitgaande transfers. Iets waar het Nijmeegse publiek momenteel meer naar uit lijkt te kijken zijn mogelijke inkomende transfers. Met een selectie van slechts 24 man, waarvan ook nog eens een aanzienlijk aantal jeugdspelers (nog) nooit hun officiΓ«le debuut hebben gemaakt voor NEC, lijkt het aantrekken van nieuwe spelers dan ook in de lijn der verwachting te liggen.

Nieuwelingen en opvallendheden

Nieuwelingen Mathias Ross (4), Youri Baas (5), Mees Hoedemakers (6) en Sontje Hansen (10) hebben ‘basisnummers’ gekregen. Dat geldt niet voor andere aanwinsten Lars Olden Larsen (14), Bram Nuytinck (17), Koki Ogawa (19) en Rober GonzΓ‘lez (21), al zegt het rugnummer tegenwoordig niet veel meer over de beoogde basiself.

Doelman Jasper Cillessen maakt tijdens zijn tweede seizoen sinds zijn terugkeer naar Nijmegen een ‘rugnummerwissel’. Hij verruilt nummer 22 voor rugnummer 1, dat vrij kwam na het vertrek van Mattijs Branderhorst. Rugnummer 22 schuift dan weer door naar reservedoelman Robin Roefs. Een andere opvallende wijziging is dat Magnus Mattsson na twee jaar met rugnummer 11 te hebben gespeeld nu rugnummer 8 overneemt. Zijn oude rugnummer is tevens nog vrij. Het andere traditionele ‘vleugelrugnummer’, nummer 7, is nog steeds in handen (of beter gezegd, om de schouders) van Elayis Tavsan.

Bekijk op onderstaande Tweet alle rugnummers.

Foto: Rob Koppers