De 4-1 overwinning van NEC op Fortuna Sittard is niet onopgemerkt gebleven bij de Nederlandse media. Diverse NEC-spelers vielen op en staan in verschillende Elftallen van de Week, de laatste van dit jaar.

We beginnen bij Voetbal International waar liefst drie NEC-spelers in terug te vinden zijn. Bram Nuytinck, Sontje Hansen en Magnus Mattsson zijn de gelukkigen. Nuytinck en Hansen krijgen beide respectievelijk een 7,5 van het voetbalblad. Mattsson krijgt zelfs een acht. Hij is daarmee net geen Speler van de Week, dat is namelijk Ismael Saibari van PSV (8,5). De Deense middenvelder viel bij meer mensen op want ook in elftal van de week van de Telegraaf en het AD staat de Deen opgesteld.

Het VI Elftal van de Week. Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bij de Telegraaf mocht, oud NEC-trainer, Mario Been zijn team samenstellen en vond Mattsson wel de Speler van de Week, de titel die hij bij VI dus net misliep. Been verklaart: “Hij is de man in vorm bij NEC én omdat hij dit seizoen echt aan het doorbreken is. Hij zit er natuurlijk al een tijdje, maar het zette bij hem nog nooit zo door als hij de laatste tijd laat zien. Hij speelde tegen Fortuna Sittard, met twee goals, echt uitstekend. Hij heeft echt heel veel dynamiek in zijn spel, weet precies op het juiste moment bij te sluiten, ziet het spelletje goed en heeft er al negen gemaakt.” Ook ziet Been kansen voor subtoppers van de Eredivisie. “Hij heeft nog een eenjarige optie in zijn contract staan, maar dit is een heel interessante jongen voor de subtop,” aldus de 60-jarige analist.

Foto: Rob Koppers