Magnus Mattsson vond zaterdagavond in de verloren thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen voor het eerst sinds 19 februari (uit tegen Excelsior) weer eens het net voor NEC. De Deen was in zijn nopjes met zijn goal (“een opluchting”) en tevreden over zijn spel, maar baalde vanzelfsprekend flink van de nederlaag. Toch wilde hij de handdoek nog niet werpen.

Mattsson zag zijn ploeg bij vlagen aardig spelen en noemt de nederlaag ongelukkig. ‘’Heerenveen was zeker niet de betere en we hebben genoeg kansen gecreëerd”, stelt de 24-jarige aanvaller. Op de vraag of NEC wellicht de voorsprong had moeten verdedigen in plaats van voor de derde treffer te gaan, reageert hij resoluut: “We moeten altijd voor die goal gaan en blijven aanvallen. Als we te veel moeten verdedigen neemt de druk flink toe. Dat is vorig jaar een aantal keer gebleken”. 

Fouten

De sfeer in de kleedkamer was na afloop begrijpelijkerwijs niet al te best. “We hadden de wedstrijd in handen dus dan is het extra zuur dat je het in de laatste 10 minuten zo weggeeft”. Mattsson wilde niet met een beschuldigende vinger naar zijn doelman wijzen na diens verkeerde inschatting die tot de 2-3 leidde. “Het was één ongelukkig moment. Iedereen maakt fouten. Ikzelf maakte een fout door niet nog een keer te scoren”, was de Deen schuldbewust.

Het seizoen zit er nog niet op en Matsson wil niets weten van capituleren: “De opgave blijft zoals die ook al was voor deze wedstrijd. Alles is nog mogelijk, dat blijft onze mindset. Ook nu we drie punten achterstaan. Opgeven in dit stadium is geen optie”. 

Foto: Orange Pictures