NEC heeft vrijdagavond het oefenduel van Venezia gewonnen met 3-1. Magnus Mattsson was belangrijk met twee doelpunten en is, met zeven doelpunten, de topscorer van de voorbereiding geworden. De Deen lijkt zijn draai te hebben gevonden op een nieuwe positie en heeft hoge verwachtingen voor komend seizoen.

‘’Venezia is een goed team en ik denk dat wij ook sterk waren’’, begint Mattsson tegenover ForzaNEC.nl. ‘’Onze intensiteit was heel goed. De hele tweede helft sprintten we nog. Ik denk een goede prestatie vandaag.’’

NEC begon stroef aan de wedstrijd. ‘’De eerste 20 minuten waren een beetje moeilijk. Wij zijn een team en hebben hard gewerkt. De tweede helft hebben wij meer doelpunten gescoord. Ik denk dat het vandaag prima was. Voor mijzelf is het altijd lekker met twee doelpunten.”

”Ik voel me vrijer op de nummer 10-positie”

Magnus Mattsson lijkt zijn draai te hebben gevonden op de nummer 10-positie. ‘’Ik vind die positie heel lekker. Ik voel me vrijer en kan meer schieten op goal. Ik ben meer in de zestien en in het penaltygebied. Twee goals vandaag en één de vorige keer. Dus al met al voor mij een goede voorbereiding.”

Volgende week zondag start voor NEC het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. ‘’Ik verwacht drie punten natuurlijk. Ik hoop op een goede sfeer in de Goffert voor de eerste wedstrijd.’’

Beter dan vorig seizoen

De Deen heeft hoge verwachtingen voor komend seizoen. ‘’We hebben een goede kans achter de top zes met Ajax, PSV en Feyenoord. Ik denk dat het komend seizoen mogelijk is om een Europese plek te halen. Dat is wat onze ambitie is.’’ Er hebben een hoop veranderingen in de selectie plaatsgevonden. ‘’Vorig seizoen hadden we een heel ander team met een andere intensiteit. Nu lopen veel meer, zetten veel druk zoals vandaag de tweede helft. We zijn nu beter dan vorig seizoen.”

Foto: Rob Koppers