Magnus Mattsson gaat NEC verlaten. De Deense smaakmaker staat voor een overstap naar het Deense FC Kopenhagen. De Deense topclub deed al meerdere aanbiedingen bij NEC, maarde deal lijkt nu beklonken te zijn. Dit zou gaan om een recordbedrag voor de Nijmegenaren.

Fabrizio Romano meldt dat er een bedrag van ruim vier miljoen euro is gemoeid met de transfer. Dit kan door bonussen nog oplopen. Daardoor zou NEC ruim vijf miljoen verdienen aan de Deen. Verder is er ook een doorverkooppercentage opgenomen in de deal. Dit betekent dat Mattsson de duurste uitgaande transfer van NEC gaat worden. Momenteel is de overstap van Björn Vleminckx naar Club Brugge voor 3,3 miljoen de koploper in dat klassement.

Mattsson gaf eerder al aan graag een stap te gaan maken. Het contract van de Deen loopt tot aankomende zomer, maar de club heeft een optie om deze te verlengen tot 2025. Kopenhagen deed deze winter al meerdere biedingen bij NEC, maar deze werden telkens te laag bevonden. Een bod van ruim vijf miljoen plus doorverkooppercentage was echter genoeg om de Nijmegenaren overstag te laten gaan. Mattsson zou donderdag naar zijn thuisland reizen voor de medische keuring.

Vervanger(s)

Met Tjaronnn Chery werd er al een vervanger voor de ‘nummer 10-positie’ naar Nijmegen gehaald, al is de 35-jarige Surinamer, net als Rober González, wel gehuurd. Verder kan Kodai Sano als aanvallende middenvelder uit de voeten. Daarnaast zou NEC bezig zijn om Sami Ouaissa naar Nijmegen te halen. De pas 19-jarige aanvaller annex middenvelder is multifunctioneel en kan ook op ’10’ uit de voeten. NEC zou al twee keer geboden hebben bij Roda JC, maar zij willen hem (nog) niet laten gaan. Nu het vertrek van Mattsson duidelijk is kan het zomaar zijn dat de club doorpakt met Ouaissa op Deadline Day.

Foto: Orange Pictures