Magnus Mattsson speelde afgelopen woensdag tegen Fortuna een goede wedstrijd. De Deen, die normaal linksbuiten staat, werd op het middenveld neergezet door Rogier Meijer. “Het was een goede wedstrijd van mij en het team.”

“Dit was wat we nodig hadden”, zo blikt de aanvaller terug op het gewonnen bekerduel. “We hebben ook nog eens drie doelpunten gemaakt, eindelijk!” Mattsson trof ook één keer het net, maar die goal werd afgekeurd. Zijn schot waar de 1-1 uitviel werd nog aangeraakt door een verdediger van Fortuna. Geen goal voor hem dus. “Het is ook niet belangrijk dat ik scoor. Dat we winnen is belangrijk. Als je kijkt hoe ik woensdag gespeeld heb, wilde ik gewoon graag scoren.”

Was woensdag dan ook de beste wedstrijd van Mattsson die we gezien hebben? “Ik weet niet of dit mijn beste wedstrijd is”, vertelt de aanvaller lachend. “Het systeem lag mij gewoon erg goed. Ik vond het leuk om zo vrijuit te kunnen voetballen. Ook het team heeft dit systeem goed uitgevoerd.” Mattsson had in dat systeem een belangrijke rol. Hij zorgde voor meer diepgang in het elftal. “Precies, een linkertien. Daar stond ik in Denemarken ook vaak. Er stond ook een team met veel loopvermogen. Ik vind het fijn dat ik de tussen de linies kon spelen, daar kom ik tot mijn recht. Misschien moet ik vaker op die positie gaan spelen, maar ik heb daar geen voorkeur in”, zo sluit de Deen af.

Foto: Rob Koppers