Magnus Mattsson heeft zich vermaakt tegen Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder was andermaal trefzeker in Deventer en ziet zijn doelpuntentotaal dit Eredivisieseizoen stijgen naar elf. Ook over het eindresultaat klaagt de Deen niet, al had hij het wel graag anders gezien. Over een mogelijke transfer naar Kopenhagen wil Mattsson niets kwijt.

Na een hard duel in Deventer deelden NEC en Go Ahead Eagles uiteindelijk de punten: 2-2. Bij vlagen was het venijnig in Deventer, met veel overtredingen en irritaties over en weer. Zo ervoer Mattsson het treffen met de Eagles helemaal niet. Hij heeft genoten van de ontmoeting. “Een leuke wedstrijd, altijd een leuke sfeer hier”, begint de topscorer positief. “Het was een gelijke wedstrijd. Wij waren beter in de eerste helft, zij (Go Ahead Eagles, red.) in de tweede helft. Dan is 2-2 oké.”

Tevredenheid

Toch was het gelijke spel niet exact waar NEC op gehoopt had. Bij een overwinning klommen de Nijmegenaren over de geel-roden heen naar de zesde plaats. Met dit ene punt wordt enkel Sparta op doelsaldo weer ingehaald. Zonde, maar Mattsson is tevreden. “Wij wilden sowieso winnen. We hadden maar één doel: drie punten pakken. Jammer dat we 2-1 voorstaan met vijf minuten te gaan en uiteindelijk niet weten te winnen. Dan moet je dat ene punt maar pakken.”

Na zijn doelpunt richtte Mattsson zich tot het publiek van de thuisploeg. Op slag van rust benutte de Deen een strafschop, waarna hij zijn vinger voor zijn mond hield, om zo het publiek het zwijgen op te leggen. In de aanloop naar zijn strafschop kreeg Mattsson massaal verbale verwerpen naar zijn hoofd. In het moment oogde het behoorlijk onvriendelijk, maar ook dit viel volgens de aanvallende middenvelder wel mee. “Het publiek zei wat tegen mij, dan doe ik dit terug. Het is niets meer dan dat.”

Transferperikelen

In aanloop naar de wedstrijd in de Adelaarshorst hadden transferperikelen NEC in de greep. Deense grootmacht FC Kopenhagen hengelde naar Mattsson, maar NEC wilde de grote smaakmaker niet laten gaan. Naar verluidt had Mattsson wel oren naar een overstap richting zijn thuisland, maar hier wil hij zelf niks over loslaten. “Het zit tussen de clubs, tussen Kopenhagen en NEC. Daar heb ik verder niks over te zeggen”, klinkt het. Problemen om zich te motiveren, waar Elayis Tavsan moeite mee had voorafgaande aan zijn transfer, heeft de Deen niet. “Helemaal niet, ik speel gewoon voetbal. “Ik ben NEC-speler, totdat ik dat niet meer ben. Ik ben heel blij hier. Ooit zal ik hier niet meer zijn, maar wanneer dat is, weet ik niet”, sluit Mattsson poëtisch af.

Foto: Orange Pictures