Voor iedereen bij NEC was het gelijkspel tegen SC Cambuur (0-0) een teleurstelling, maar voor Magnus Mattsson was dit iets minder het geval. De Deense aanvaller annex middenvelder keerde na blessureleed terug in De Goffert. “Het voelde goed weer op het veld te staan.”

“In de eerste helft hebben we twee of drie grote kansen, maar je hebt er meer nodig om te winnen”, begint Mattsson. “Ik weet niet hoe het publiek daarover denkt, maar wij probeerden het echt nog wel aan het einde. Het was niet onze beste wedstrijd en ik denk ook dat we die laatste tien tot vijftien minuten echt wel gevaarlijker hadden moeten worden.”

Voor de 23-jarige Deen zelf was het wel fijn dat hij weer op het veld stond. Na de derby tegen Vitesse kwam Mattsson namelijk niet meer in actie door een blessure. “Ik heb geen pijn meer in mijn enkel dus dat is een goed gevoel. Ik ben blij om terug te zijn en ik ben fit. Hopelijk krijg ik de komende weken weer wat meer minuten in de benen.”

Vertrokken landgenoot

Door het vertrek van landgenoot Mikkel Duelund zijn er voor Mattsson, die eerder al weleens aangaf zichzelf meer als aanvallende middenvelder te zien, meer kansen op die positie. “Ik speel waar de trainer dat wil”, blijft hij politiek correct. “Spelen is het belangrijkste voor mij, zeker nu ik terug ben van die blessure.”

Foto: Orange Pictures